Good_mother bol kıymalı biber dolma yapabilirsiniz, çocuklar hem seviyor hem de karbonhidrat protein sebze bir arada olmuş oluyor. Yanına yoğurt ve salata yetiyor.
Köfte demişsiniz, onu çeşitlendirebilirsiz. Küçük küçük yapıp yuvarlarsanız dondurucuda hazır olur. Bunları nohut yemeğine katabilirsiniz, terbiyeli köfte yapabilirsiniz, havuç bezelye patates ve köfteli yemek yapabilirsiniz. Daha büyük toplar yapıp ekşili köfte, İzmir köfte yapabilirsiniz.
Kemiksi tavuk göğüs(bonfile) alıp rondodan çekerek yapılan ev yapımı nugget sevebilir belki, yanına patates püresi ile güzel oluyor. Patates püresinde de bol tereyağ, süt ve kaşar olunca besleyici olur.
Pilavdan sıkılınca fırın makarna da iyi bir seçenek oluyor. Yine kıymasını bol tutarak, isterseniz içine domates biber ekleyerek bir harç yapıp börek yapabilirsiniz. Sosuna da bol yumurta ve süt kullanınca su böreği gibi oluyor. Böreğin içine kıymayı bol koyuyorum, yanına salata ve ayranla ana öğün olarak tüketiyoruz bazen.
Parça tavuk (baget, kalçalı but, kemiksiz pirzola) ya da eti (kuşbaşı, pirzola, bonfile) alıp istediğiniz sebzelerle birlikte soğan, sarımsak, biraz yağ salça ve baharatlarla harmanlayıp borcamda veya güveç kapta fırınlayabilirsiniz.
Patates oturtma, patates musakka tarzı tarifleri de seviyor genelde çocuklar. Onda da hem karbonhidrat hem protein bir arada olduğu için yine yanına salata yoğurt veya ayran yetiyor bizde.
İçli köfteyi normalde severse ama ben yapamam derseniz fırında tepsiye yayılarak yapılan hali var, onu yapabilirsiniz.
Dondurucuya didiklenmiş tavuk koyarsanız o da tavuklu pilav olarak pratik oluyor. Pilavın suyuyla beraber donuk halde ekliyorum.
Aklıma bunlar geldi şimdilik.