Oğlum 17 aylık oldu ve kafayı yemek üzeriydim gece 10 sefer kalkıyordu abartısız yarım saat -45 dk da bir meme istiyordu. Meme emerken bi yandan da diğer göğüs ucumla oynuyordu. 9. Aydan sonra bebeğin gece emmesine gerek olmadığını sabaha kadar karnı acıkmayacağını söylemişti doktor. O gün bugündür gece 10 sefer kalkmaya devam ettik 😂 en son yaklaşık 2 hafta önce cesaret ettim gece emzirmesini bırakacağım diye çünkü açlıktan değil uykuya geçiş olarak kullanıyordu. Zaten 1 yaşından sonra da özellikle dişlere zararlı olduğunu söyledi doktor. Çürümeye neden oluyor diye. Her gün dişlerine bakar olmuştum. 😂2 hafta önce bir gece gece 3 te uyandı ve saat 5 e kadar uyanıktı. 3-5 arasında emzirmedim meme diye bağırmaya ağlamaya başladı. 2 saat aralıksız ağladı. İnat ağlaması. Sadece sarıldım ve 2 saat boyunca kucağımda pışpışladım ve hoplaya hoplaya 🤦♀️ o gece bir tanıdığımız bizim evde kalmıştı. Çocuk gelişim uzmanı. O beni cesaretlendirdi o gün. 2 saat boyunca kucağımda ğışpışlayınca uykuya daha fazla direnemeyip sızdı. Arada su teklif ettim. Ve hiç diyotlara girmedim odadan çıkmadım karanlıkta yaptım bunu. Ama bi de yatağına bırakmışımı unutmayacağım belim tutulmuş eğilemedim resmen ahahshhs ertesi gün uyanması azaldı. 2 saatlik mücadele 20 dk ya düştü bir anda. Su teklif ettim uzattım içti kafasını omzuma koydu kendi kendini eee eeelemeye başladı. 3. Gün sadece 2 sefer uyandı ve 10 dk da geri uyudu. Derken 4. Gün deliksiz uyudu ve sabaha karşı 6:30 da uyandı. 5 dk dürmedi su içip geri uyudu. 4. 5. Günden beri 1 veya 2 sefer uyanıyor ve sadece 2 dk da geri dönüyor uykuya. Ağlamıyor. Resmen bende o da rahatladı. Keşke daha erken yapabilseydim. Daha erken bunu yapabilseydim 2 saatlik bir mücadele de vermeyecektim daha kısa sürecekti ve ağırlığı da daha az olacağından bende bu kadar yıpranmayacaktım. Çocuk gelişim uzmanı tanıdığım çocuğa sadece destek olarak meme vermişin o yüzden bu kadar zorlandı bi uyku arkadaşı bi battaniye uykuya geçiş için her gün rutini olan bir obje nesne vermemişsin ki dedi. Eğer uyku arkadaşı yapabilseydim gece uyanıp kucağımda sallamak yerine uyku arkadaşına sarılıp tekrardan kendi kendine uykuya geçebilirdi. Şimdi ki hedefim uyku arkadaşı alışkanlığı kazandırmak. Uyku eğitimi almak istemiştim zamanında ama o kadar para ona vereceğime onu alırım şunu yaparım diye diye öncelik yapmadım hiç.