HM-21 Selam kızlar ya nasıl yapçam nasıl düzelteceğim bilmiyorum 1 taşındaki kızım telefona veya tv bakmadan yemek yemiyor ağzını bile açmıyor üstelik parmağıyla işaret edip sürekli değiştir diyor istemediği olmayınca ağzını kilitliyor istediği çocuk şarkısı olunca ağzını açıyor hemen değiştir diyo cidden ben çok yoruldum bu durumdan böyle koysam masasına rahat güzel bir şekilde versem yemeğini çok iyi olurdu lütfen bir öneri verin
imaddesi HM-21 acıkınca mecbur yiyecek diyemiyorum yaşı çok küçük çünkü. İnşallah bilen birileri çıkar
majamm HM-21 kizim 11 aylik ayni durum. zorlamiyorum, daha cok kucuk ne anlar benim ona masal anlatmamdan, bakarak yesin. daha bilincli oldugu zaman farkli seyler denemeyi dusunuyorum - mesela masal anlatmak
Hazalkaann HM-21 17 aylık kesinlikle telefon olmadan yemiyor telefon açık olduğu halde ağzını yine kitliyor çok zayıf nolur bana da çözüm
tazemom1 HM-21 tv telefona alışmış demekki Tamamen kesmelisiniz sürekli işaret ediyorsa ortadan kaldırın bir süre görmesin. Alışan çocuk da çok zor bırakıyor biraz yıpranabilirsiniz bu süreçte Masanın sofranın düzenine yakın oturttun belki o şekilde ağzını açabilir
eymenikomoms oğlum da bir yaşında ben tv telefon açmadan yedirmeye dikkat ettim hep ancak son birkaç aydır sürekli oyunlarla yemek istedigi icin telefondan çocuk şarkıları açıp ekranı kapalı tutup kendim de eşlik ederek oyun yaparak yediriyorum hem izlemiyor hem de bizim oyunumuz haline dönüyor deneyebilirsiniz
boranenis Merhaba 13 aylık oğlum var benimde hiç ekranla yedirmedim ama yedirirken ev panayıra dönüyor önce kendim yiyorum abartarak çiğniyorumm ımmm nefis va yemeği övüyorum olmuyosa şarkı söylüyorum olmayacak gibiyse kitaplar getiriyorum onlarla dikkatini dağıtmaya calısıyorum balkona cıkarıp kuşlar arabalarla oyalamaya calısıyorum. Hatta bugün tavla taşlarıyla oynayarak zoraki yedirdim yemiyorsa akaldırıyorum sandalyesinden yapacak birşey kalmıyor sınırları zorlayın yemeyen cocuk cok zor sizi yargılamıyorum benımkıse yemiyor malesef bence ekranı tamamen kesmelisiniz henüz cok kücük ve cok zararlı e bebekte vakumlu oyuncaklar var mama sandalyesine yapıştırabilirsiniz ama kesinlikle itaatkar olmayın yaşlarıda cok kücük bizim bile bu havalarda istahımız olmuyor bazen zorlayın ama ekransız şekilde olmuyorsa daha sonra teklif edin
HM-21 boranenis ya aslında yiyor ama telefonu kapattığım an sanki o yiyen kızım değilmiş gibi kilitliyor ağzını şarkısız denicem yemiyorsa zorlamicam daha sonra denicem yapacak bişeyim yok bir yandan da diyorum hiç yememesinden iyidir açıyım baksın diyorum o derece yani
Twinsisters61 Ekran yerine ona masal anlatarak ya da kitap okuyarak yedirmeyi deneyebilirsin. Dikkati farklı tarafa çekince yiyebilir bir dönem işime yaramisti😊
HM-21 majamm aynen de yapıcak bişey yok tavbi güzel bir alışkanlık değil ama denicem bir süre ekransız
Cute23 Kızım 17 aylık,ekran asla ama asla bir seçenek olmadı.Şarkı,kitap,oyuncak,evin içinde gezerek yeme vs her şey olabiliyor ama ekran asla.Zor evet kolay değil ama dediğim gibi başından beri ekran asla bir seçeneği olmadı.
efeannesiii Canim şuan 3.5 yaş ceremesini çekiyorum.Senin gibi ufakken verdim aman büyüyünce düzelir aman yesin aman zayiflamasin dedim..Şuan açmıyorum aç yasiyor.Gecikmis konuşmamız var gelişimde gerilik var nolur bırak gerekirse yemesin ilerde cekersinn canim ben yandım sen yanma
cnslsfr HM-21 Demekki o şekilde alıştırmışsınız..ağzını kitliyorsa kitlesin bırakın zorlamayın elbet kabul edecek gerekirse bir süre aç kalsın ama o tvyi de ekranı da açmayın. Ben tvye öyle aşırı karşı olanlardan değilim bu arada bazılarını aşırı abartılı buluyorum hatta. ama yemek yedirirken açmaya %100 karşıyım. Çünkü çocuk ne yediğini bilmiyor, doyduğunu bilmiyor. Çok yanlış bir süreç. Umarım bir an önce bıraktırabirsiniz.
Bibebek_ HM-21 3 güne alışır. 1 öğün yemez 2 öğün yemez 3 de illaki az da olsun yer. Kendi eline ver mesela pankek deneyebilirsin. Sevdiği oyuncağı varsa masaya oturt oyuncağa yedir aaa doydun mu o zaman bebek yesin de bebeğinin adı neyse söylersin. Kendin de ye mesela.
banu3535 HM-21 bir kaç öğün ilgi alanıyla ilgili kitaplarla görsellerle yedirin bence sonra tekerlemelerle en son da desteksiz sadece mama saati yemek saati vs diyerek düzen oturtursunuz, çocuklar her şeye çok çabuk alışıyorlar , ben de bi dönem bazı sorunlardan dolayı asiri çizgi filme maruz biraktim maalesef ama neye yönlendirirseniz ona alısıyor hele bir yaş daha çabuk..
Birdunyabircennetannesi Nasıl alıştıysa öyle bırakacaktır Siz alıştırdınız bunu o bilmiyordu aynı şekilde siz bırakacaksınız ki alışsın Bir süre yemeyecektir sonrasında oyunla yedirin yiyecektir mecbur