Linoskom Kızlar hiç kolonoskopi yaptıran oldu mu yarın randevu aldım ilk kez Dr a gidicem kabızlık sonrası kanama sorunum oldu ve daha önceden de olmuştu bu başınıza geldi mi kolonoskopi derse acılı bişey mi ve öncesi Dr muayenesi sıkıntılı bişey mi
crybaby Linoskom ben anestezi ile hem endoskopi hem kolonoskopi yaptırdım aynı anda çok rahattı uyuduğum için
ofelyaa11 Linoskom kayınvalidem bir kaç defa olmuştu kolonoskopi ağrılı değildi aslında ama öncesi zordu alınan ilaçlar biraz ağırdı bir de dört gün önceden katı gıda yok bir gün önceden tamamen aç kaliyorsun ama sonrasında da bir ağrısı olmadı
Omeraslan Linoskom Kaç kere yapıldı hatırlamıyorum bile😊 ağrılı bir işlem değil. Mümkünse anestezi altında yaptırın. Birkaç gün önce diyete başlıyorsunuz. Kolonoskopi günü iki tane iki saat aralıklarla lavman yapılıyor. İşlem sonrası hafif gaz sancısı olur o kadar. Ilık duş iyi gelir
TwinsAndBeren Linoskom kolonoskopilik bir durum olduğunu sanmıyorum kabızlık sonrası kanama makat çatlağı veya basur gibi nedenlere bağlı oluyor doğumdan sonra 6 ay çektim kendiliğinden düzeldi sizin de gerek kalmaz umarım
Linoskom crybaby yaa çok geçmiş olsun bende ara ara olur dışarı böyle ufak meme gibi bişi var tabi kanama geldiği için şuan daha belirgin olmuş korkuyorum da bı yandan bide süt emziriyorum bebiş daha 3 aylık acaba etkiler mi direk kolonoskopiyi istiyo mu eliyle de anliyo mu acaba
Linoskom Omeraslan çok geçmiş olsun direk istiyomu yoksa elle muayene sonrası bişiden suphelenirse mi istiyo acaba bide süt veriyorum süreci etkiler mi acaba:(
Linoskom TwinsAndBeren yaa umarım ya ilk kz gidicem kabız olursam bu oluyo bende meme gibi bişi var gördüğüm kadarıyla çocukluğumdan belkide kalan biseu bu kabızlık vs inşallah ya muayene ile geçer gerildim azcik :)
crybaby Linoskom bilmem sizin probleminiz başka ben sürekli ishal olduğum için gitmiştim siz basur olmuşsunuz büyük ihtimalle elle muayene edebilir
Omeraslan Linoskom Önce gaita ve kan testi ister. El ile muayene yapabilir. Hemoroid varsa. Ona göre kolonoskopi yapar. Benim sütümü etkilememisti