MatizKadin Kızlar günaydın Oğlum 4buçuk aylık, boyu 67 kilosu 6100gr baş çevresi 39,5 Doktor boyu uzun ama kilosu ve baş çevresi az dedi Endişe ediyorum, sizin bebekleriniz kaç kilo ve baş çevresi kaç?
sosyologsmom MatizKadin kaç kilo doğmuştu önemli olan şuan ne kadar olduğu değil doğum kilosuna oranla ne kadar aldığı
MatizKadin aysebb yaa öyle mi az dedi doktor hatta ek gıdaya geçebilirsiniz dedi 5aylık olmamıza daha 1 hafta var ve 6 aydan önce normalde önermiyorlar
aysebb MatizKadin İyi tabi internetten de bakabilirsiniz. Ek gıdaya ben 5,5 aylıkken geçtim çokta erken geçmeye gerek yok hemen kabız olabiliyorlar çünkü. Bence 5,5 olduktan sonra yavaşça geçilebilir
alaismom Gayet iyi kilosu bu doktorlar obez çocuk mu istiyor ben anlamıyorum 7 aylık o kiloda olan insanlar var
DevosMom MatizKadin doğum kilosuna göre sınırda olduğu için öyle demiş canım büyük ihtimalle. İnternetten veya e nabızdan persentil değerlerine bakabilirsin. Doğduğu zamanki persentil aralığına uymadığı zaman az diyebiliyorlar. Bence iyi ama valla arkadaş yukarıda demiş ya 7 aylık bu kilo olan var diye benim oğlum 7 aylık aynı kiloda seninkiyle. Tabii doğum kilosu falan düşük, genetik faktörler de var. Bebeğinin sağlığı yerindeyse hiç bir şeyi takma derim ben
sosyologsmom MatizKadin kilosu sınırda bebeklerin her ay alt sınır olarak 500 gram alması gerekiyor Doktorlar ilk üç ay 800 gram -1000 gram almasını istiyor her ay sonrasında zaten diş süreci ve uzun uykuya geçtikleri hareket arttığı için alamıyorlar Benim bebeğim ilk iki ay 1 ve 1250 almıştı 3. Ay 300 gram aldı doktor ilk ayları yüksek alması tolere etti dedi
MatizKadin DevosMom içime su serptiniz, dediğiniz gibi önemli olan sağlık. Ben gelişiminde bir sorun olduğunu farketmedim ayına göre yapması gereken her şeyi yapıyor.
DevosMom MatizKadin baş çevresinde ciddi bir problem gördü mü küçüklükle alakalı. Tedbir için cerrahiye götürebilirsin yine de içinin rahatlaması için