Tugcearel Kızlar bebeğim 8 ay 6 günlük. Babıldama, gel gel, alkış, bay bay tarzı şeyleri hiç yapmadı. Sizce bir gerilik var mı? Şu ana kadar yapması gerekmiyor muydu? Çok kafama takıyorum 😔 bu ayda bizim gibi olup sonradan yapan var mı
YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU Tugcearel lütfen bu tarz şeylerde stres yapıp ne kendinizi ne bebeğinizi üzün. Yani her bebeğin gelişimi çok farklı her zaman aynı dönem her bebek aynı şeyi yapacak değil. Ona zaman tanıyın, göreceksiniz vakti geldiğinde istediğiniz her şeyi yapacak
Alyalina3 Tugcearel 8 aylık olacak 5 gün sonra daha gel gel bay bay yapamıyorum sadece baba dede mama diyor kendi kendine ben gel gel öğretmeye çalişiyorum şuanda ama daha yapmadı hiç bir sorun varmı diye düşünmedim bunları yapmaması bir sorunmu ki
aslananne27 Tugcearel benım oğlum 11 aylıkken yaptı hepsını düşün suan 2 yaşında 4 gündür bana anne diyor öncesinde aga derdi😅😅😅her çocuğun gelişimi farklı ama sen öğret hep onun elini tut alkış yap sonra sen yap o zaman la hafızaya kaydeder yapar
ArvenMom Tugcearel canım endişe etme her çocuğun gelişimi kendine göre farklı merak etme illa yapacaktır siz gün içinde sık sık tekrar edin ve sürekli yapın onun güzel bir şey olduğunu anlatın emin olun bir yerden sonra onlar yapmaya başlıyor çünkü küçük bir papağan gibiler
Tugcearel kimbumadam otizim şüphesi beni biraz korkutuyor açıkçası. Göz teması çok iti ancak ismine bazen dönüyor
kimbumadam Tugcearel Bir bebiş evcil hayvanın adını kendi adı sanıyormuşta :) Öyle bi yanlış anlama olmuş aklıma geldi bir an sorryy🥰
pozitifanne06 Tugcearel şu an neler yapabiliyor bunları yapmaması normal karsilanabilir ama başka şeyler olmalı
Tugcearel pozitifanne06 desteksiz oturuyor, tutunarak kalkabiliyor, emekliyor aaa, ğğğğ, diye bağırıyor, sosyal gülümsemesi var, oyuncaklarıyla bazen yere vurup ses çıkarmaya çalışıyor
A2B4 Tugcearel 11 aylık olacak erkek 2.bebgm inan çocuklar çok farklı bababa onu da cani isterse basio ellerini salio 4.aydan beri baybay 7.ayda alkış daha gel gel yok ek gıda berbat gidiyor
pozitifanne06 Tugcearel babildamanin bir öncesi var yani, diğerlerinin de daha zamanı var merak etmeyin normal 🌸
ebrudefne06 Tugcearel bunlar gelisim basamagi degil genelde 1 yasina geldiginde doktorlar tarafindan onemli oluyo iletisim kurmasi. 1-3 kelime kullanmasi , istedigini belirtmesi parmakla gostermesi, soyleneni anlaması filan. Ama yine iciniz rahat etmiyosa en kisa zamanda randevu alin genel muayene ettirin. Fiziksel gelisim kadar hatta daha önemli olan bilissel gelisim bana göre endişenizi anliyorm