kaymazanne Merhaba sevgili anneler 23 aylık kızım rotavirus geçiriyor aşı olmadı 5 gündür hastanedyiz yatış yapıldı kusma ve ishal şikayeti ile geldik kusmaya başladıktan 4 saat sonra hastaneye geldik ve sıvı kaybetmiş dendi hemen yatış yaptılar 5 gündür hic kesilmeyen serum takviyesi probiyotik vs alıyoruz Doktorlar iki gün önce bütün degerlerin düzenlediğini fakat beslenmeye başlamasının gerektiğini söyledi ishali geçmiyor biseyler yedirmem gerekiyor fakat asla ağzını açmıyor bugün zar zor bi iki lokma yedi şimdi sizden istedigim ne iyi gelir ne verebilirim ishalini kesecek ne olabilir iştah ve ishal sorununun önüne nasl geçebilirim verebileceğiniz her tavsiyeyi bekliyorm
Busra986532 kaymazanne keşke aşı yaptırsaydınız rota çok yaygın. Ama size tavsiyem mıncıklayarak yiyeceği şeyler yapmanız makarna gibi. Ya da sevdiği oyuncaklarla oyun kurarak vermeniz. Kitap seviyorsa kitapla oyun kurarak vermeniz. Çok geçmiş olsun Allah tez manada şifa versin
esraperaonur kaymazanne sumak suyunun ishali kestiğini duymuştum deneyebilirsiniz bir iki kaşık içerse
Esma-04 kaymazanne Muz yedirin haşlanmış patates yedirin bol bol su içirin sıvi takviyesi yaptırın çok kötü bir durum bizde bı kaç hafta önce yaşadık aynı şeyleri serum da besliyor onu iştahı bir süre sonra düzelecek bizdede öyle olmuştu ama zorlamayın zorlayıp yedirirseniz kusmada vücuttan daha çok sıvı kaybı oluyormuş ishalden fazla sıvı kaybı gidiyormuş yani bir de bi tane ilaç var raxerin diye o ve probiyotigi kullanmanızı tavsiye ederim bunlar faydalı oluyor.
Mommyhann kaymazanne ishali kesebilcek değilde hemen hemen her cocugun yediği sevdiği şeylerden yedirebilirsiniz köfte patates gibi böyle böyle iştahıda artar hastalanmadan önce en cok neleri seviyor mesela onları teklif edin
meryemceeeee Muz yedirebilrsin kahveye limonu karıştırıp yedirebilrsin limon tuzu 1-2 adet yutturabilirsin bunlar keser
kaymazanne meryemceeeee meryemceeeee muz cok az yiyor diğer tavsiyelri denemeye çalışacağım teşekkürler
kaymazanne @“esraperaonur”#p32825 Esma-04 kusması kesildi o yüzden zorlayarak tekrar başlasn istemiyorm ki zaten ağzını istemeyince açmıyor 😑raxerin veriyoruz 5 gündür kesintisiz serum alıyor zaten şuan doktorun tavsiye de beslenmesine ağırlık vermemiz ama ne verebilirm bilmiyorm patates denedim fakat yemiyor maalesef
Esma-04 kaymazanne Yaa ben bunları denemiştim işte inşallah iştahı açılır da ama işte dediğim gibi zamanla iştahı açılıyor birazcık sabredin.
kaymazanne Mommyhann aslında meyve cok severdi muz şeftali yedirmeye çalışıyoruz bazen yemek istiyor ama ağzına alınca geri çıkarıyor mide bulantısı gibi
Mommyhann kaymazanne aldığı serumlardan dolayıda açlık hissetmiyorda olabilir bide hastane ortamındanda korkmuştur o yüzdende yemiyor olabilir
Muallaaa kaymazanne aynısını hatta çok daha fazla belkide yaşadığım annemin gözleri doldu oğlumu o halde görünce Allah yaemdcinz olsn çok zor
Muallaaa kaymazanne hastane hastane gezen tanıdığımız on gün sonra kendiliğinden geçti demişti Öyle de oldu Biz üç kişi kollarını tutup zorla yedrdik hastaneden çıktım kan değerleri düzelince hastanede yemez çünkü Evde de yemedi hiç uyanmamaya Bir hafta baygın gibi yattı Yürüyemiyirdu oturamuyordu bir buçuk yaşında bebeğim Zorla yedirdik ancak öyle öyle toparlandı doktor yemekse tekrar gelin dedi
kaymazanne Muallaaa aslında ishali devam etmese hastaneden çıkacağız fakat ishal devam ediyor gidersem bisey yemezse yine sıvı kaybı olacsk diye korkuyorm
Muallaaa kaymazanne şeftali muz patates pirinç çorbası yağsız Bunları yedireblrsnz Rabb’im şifa versin
mondecaidensecmeler kaymazanne çok geçmiş olsun muz,haşlanmış patates,haşlanmış yumurta,piric,havuc yedirebilirsiniz birde reflor bağırsak düzenleyici bir toz var ondan kalıp icirin oğlum 4 aylıkken rota gecirdi hemsire tavsiye etmişti onla ishali durdurduk
Zeytin_gozlum kaymazanne cok gecmiş olsun. Kraker leblebi şeftali suyu bol bol su içirmeye bakın . Bide yiyorsa ekmek verin eline kuru kuru ne yerse o kâr. Büyük kızımda olmuştu zamanında bunlardan vermiştik. Kuruyemiş yerse onlardan deneyin. Zaten hastaneden de çıksanız iştah hemen gelmiyor. Pirinçli yoğurt çorbasıda iyi gelir. Az az ve sık deneyin biseyler yedirmeyi.
Mehel kaymazanne ah bacım çok geçmiş olsun. Pirinç pilavı yap. Ama asla yağ koyma pirinci de yıkama. Lapa yapmjs ol yani. İnan ki tuzlu yoğurt ile karıştır vermeye çalış bak hemen kesecek. Muz filan daha zor kesiyor. Şifa diliyorum
kaymazanne Mehel Eftelya111 çok teşekkür ederim gerçekten denedim ve çok faydasını gördüm ishali kesildi taburcu olduk çok sağolun