yagmur19 Kızlar kızım 24 aylık yavaş yavaş bezden bıraktırma istiyorum tecrübeleriniz neler nelere dikkat etmeliyim nasıl ilerlemiliyim birden mi kesmeliyim bezi yoksa yavaş yavaş mı
HacerErdogan Biz el ayak hastalığı olduk kurban bayramına 1 gün kala popo kısmını felaket yaraydi yavaştan alışır mi diye denedim ama düzen tutmadı bi bezle bi çıkar derken idrak edemedi sonra sadece geceleri beklemeye başladım yine olumsuz gunduz tutmayı öğrenince geceleri de düzene giriyor sürekli temmuz 14 de kestim tamamen 1 saatte 2 saate en geç varmi diyorum yok diyor çişi tualete yapıyor kaka hep 4 5 gün altına yaptı cis de arada kaçak oluyordu geceleri de akşam içmesini azalttım derken ilk 10 gün zorlu ztn evden çıkmamak gerekiyor cidden düzen için 1 hafta sonunda çişi söylemeye başladi kakayi da artık 2 saate başladım sonra 3 4 derken süreler uzadı 1 ayın sonunda geldikçe kendisi gidip yapmaya başladı alaturka ya alıştırdım suyu açıp oynamak hoşuna gittiği için zevkle gidiyordu sormuyordum kendisi gelince gitmeye başladı artık şuan yaklaşık 2 ay olucak hiç sormuyorum kendisi gidiyor yapıyor yada söylüyor anne cis yapcam diye git yap diyorum yapıyor bi ara isal olduk 2 3 gün tam da basliyali 3 4 gün olmuştu mecbur bezledim bi kac kere ama sorun olmadi. Bi iki kere de gece uyanamadim basladiktan 20 gun sonra sabah kuru kalkmisti ama aksam yedigi icitgi cok olursa 1 2 kere kacirabiliyor o yuzden azalma yapmak lazim yiyecek icecegi.. suan gece de uyuduktan 2 3 saat sonra yaptırıyorum çünkü illa azda olsa yatmadan önce biseyler yiyip içmiş oluyor zorlanır tutamaz belki diye bazense kendisi gece uyanıp yapıyor ben kaldırmadan 1 kere yaptırıyorum aksamkiler çıkmış oluyor sabah kalkana kadarda uyku esnasinda olup bisey içmediği için sabah uyanıyor hemen gitmiyor ne zaman isterse uyandıktan hemen yada 1 2 saat sonra ne zaman isterse gidiyor şuan çok şükür hersey yolunda ama ilk dönem 1 buçuk saate kaldırma olduğu için psikolojikmen kolay uyuyan biri olmama rağmen uyuyamadım 10 günü gecik uyku sistemim şaştı yani demem şu ki bi anda kesin ben alıştırmaya çalıştım olmadı eltim le aynı dönemde kestik bi anda bezle bırak yapınca düzen tutmuyor alıştırma kilodu taktım yeniyken oda boş heryer cis oldu gereksiz bi icat