[silindi] Komşumun bebeği 6 aylık annesi pasta yediriyor 4 aylıktan başlamıştı yedirmeye her şeyleri yediriyor valla ben şok oluyorum. Ben oğluma 5 buçuk aylıkken başlamıştım ek gıdaya ve yavaş yavaş 3 gün kuralıyla ilerlemiştim. Merak ediyorum sizler nasıl yaptınız? Kaç aylıkken başladınız ek gıdaya? Rahat anne mi yoksa pimpirikli annelerdensiniz?
uykusuzanne__ [silindi] ben iki çocugumada 4 aylıkken ek gıdaya başladım doktor söyledi için başladım 3 çay kaşığı sebze püresi veriyordum 6 aya kadar
Tunaveannesi16 [silindi] ne rahat ne de pimpirikli bir anneyim. Sağlıklı bir evladım olsun diye elinden geleni yapan bir anneyim. Her şeyinde organik temiz içerikli doğal ürünler kullanıyorum. Doktorumuzun söyledikler doğrultusunda ilerliyorum. Olması gerekeninde bu olduğunu düşünüyorum
NeclaLeylaCeydaOhnealaneala [silindi] Rahat da değilim pimprikli de değilim 🤷 Ben de pek üç gün kuralına uymadım aslında.
Eylul301023 [silindi] pasta yediricek kadar rahat değilim ama pimpirikli olduğumu soyluyolar etraftakiler öyle de olduğumu sanmıyorum organik olmasına dikkat ediyorum tuzsuz yağsız sağlıklı şeyler yediriyorum 😂
pantenkelebek [silindi] çok korkak anne oldum ben. Boğazında kalır diye ödüm koptu herşeyi yedirmedim sıvı şeyleri bile korkudan veremedim desem yeridir. 9 aylık simdi hala daha doğru düzgün bişey yediremiyorum korkudan 2 disi var eline salatalık falan veremiyorum koparıyor ya boğazına kaçarsa falan diyorum nasıl asıcam bu durumu bilemiyorum arkadasımla ayni aylarda bebeklerimiz var o üzüm yediriyor mesela dün gofreti aldı eline sonuna kadar ısıra ısıra yedi ben şok benimki azıcık ağzına alsa bende hemen bi panik atak başlıyor yıldım kendimden
Birdunyabircennetannesi [silindi] Bu pimpiriklilik değil ki olması gereken Yani komşunuz rahat değil zararlı saçma sapan şey yapıyor yani el kadar bebeğe pasta nedir midesi ne kadar ki
Deletedmom_1111 [silindi] doktor bize 9 aya kadar ek gıdaya izin vermedi Bu konu hakkında yorum yapmıycam 🥲😂
Maii [silindi] suan sizlere göre kıdemli bir anne sayılabilirim kizim 3 yaşında. Sizin gibi düzenli ve dikkatli ilerledim. Aylarına uygun besledim paketli gıda uzun bir süre yedirmedim. Hala telefon tablet bilmez benim gözetimimde tv izleyebilir. Her şeyi öğrenecek tadacak, bilecekler ama küçükken ne kadar ötelenirse o kadar kâr olduğunu düşünüyorum. Bu arada cocuk buyudukce ve kendinin bir birey olduğunu kanıtlamaya başladıkça annelik pimpirikliliği azalıyor şahsen bende bu kaygı azaldı ama hala bir tık kontrolcuyum😁
3kedili2bebekli [silindi] arada bir yerdeyim ama bebeklerime gidip yetişkinlere bile zararli olan un ve şeker içeren margarin dolu bir pastayı yedirecek değilim mesela asla da hıc bir anne kendini bunla kıyaslamasın çocuklarımızın geleceklerini de dusunmek zorundayiz bir tane paketli gıda yedirmedim herkesin çok sağlıklı verebilirsiniz dediklerini bile vermedim ne gerek var paketli sonuçta koruyucu içeriyor, taze değil diyerek, ama çocuklarımın her yeri mor duserler kalkarlar oynarlar çoğu zaman aglamazlar bile yanlarına gidersem kendileri yiyorlar döküp sacarlar 3 gün kuralına doktorumun önerisiyle tam manasıyla uymadim 2 şer gün bazı ürünleri 1 gün tattirdim elimden gelenin en iyisini yaptığımı dusunuyorum önemli olan da bu
lucifermorningstar [silindi] Rahat değilim her şeyi doktor önerisiyle yapmaya çalışıyorum. Ek gıda konusunda özellikle her şeyi çok organik olsun sağlıklı olsun diye didindim durdun yemedi sonuç şu an akşama ne yemek yapacaksam ona ayrı tuzsuz ve zeytinyağı ile yapıp veriyorum bıraktım irmikti pirinç unuydu püreydi yemiyor yani pirincini mercimeğini bile organik almıştım oysa ki 🤷♀️ Hala dikkat ediyorum tabii pasta da yedirmem yani
minikkurabiyee [silindi] bebeğime 5ay 20 günlükken ek gıda başladım 3 kuralına çok uymadım ama meyvesine ,sebzesine ,tuzsuz ,şekersiz ,organik olmasına çok dikkat ediyorum ilk başlarda boğazında kalır diye evham yapmıştım ama onada alıştım artık
Prenses21 [silindi] bende r aylikken basladim cocugum erkenden yemek yemegi ogrendi eltimin kizi 8 yasinda daha kendi yemek yiyemiyo kendi yemek yemegi birak herseyi pure veriyolar yutmayi bilmiyo cignemeyi blmiyo.hep ogruyo
melislinaa [silindi] ben asla 6 aydan önce bir şey verme taraftarı değildim hep kurallı ilerlicem diyordum lakin kızım 3 aylık var yoktu biz yemek yerken ağzını oynatıyordu yer gibi yanında bişey yer içerken saldırıyordu zapdetemiyorduk 4 aylık var yok yavaş yavaş sebze felan haşlayıp vermiştim ve çiğneme refleksi felan güzeldi yerindeydi ve 6 aylık olduğunda resmen çocuk çorba içiyordu çünkü asla yemek gördüğünde tutamıyorduk ve yanında biri yemek yese çığlık çığlığa kalıp yiyenlere yemek yedirmiyordu vallahi o konuda o kadar katı davranıp o kadar karanbole gelişti ki herşey ben bile anlamadım çocuk kıtlıktan çıkmış gibi davranıyordu çünkü😂😂😂
biroglanannesii1 [silindi] Benim çocuğum 3 gün kuralında verdiğim her şeyi reddetti. Hep bizim yedigimiz yemekleri istedi. 7 aya kadar devam edebildim. Ondan sonra kendi yemeklerimizde tuza, salçaya dikkat ederek oğluma da verdim. Ama pasta falan vermedim tabikide.
Deletedmom_1111 Furni98 gelişim geriliği vardı yutkunma güçlüğü ek gıdaya başladığımız zaman çorbada bile boğulcak gibiydi Doktor da az az başlayalım dedi mesela 5 aylıkken kızım 3 aylık bebek gelişimindeydi