AnVN bakın yaklaşımınızı 10 yıllık bir meb personeli olarak değerlendiriyorum. Siz dışarıdan bakan bir gözsünüz ve sadece insanların size anlattıklarını biliyorsunuz. Her okulun sosyal çevresi farklıdır. Bu çevre okulun maddi imkanlarını belirliyor maalesef. Zengin muhitteki bir okula çokça bağış geliyor bu sebeple okulun içi,dışı,konforu,temizliği daha iyi oluyor. Fakir kesimde insanlar yardım edemiyor fakirlik kağıdı alıyor e okulun parası olmadığı için imkanları da kötü oluyor. Burası Türkiye yokumdır vardır tabiyiki umursamaz müdür,öğretmen. Yada yasal olmayan işler yapanlar kesinlikle vardır. Benim size anlatmak istediğim yukarıdan yazı gelir,genelge gelir,yasa gelir okuldaki müdür okulu için tüm yetkisini kullanır. Çünkü bakanlıktan anaokulu,ilkokul ve anasınıflarına ödenek gelmez. O müdür o okulu döndürmek zorunda maalesef. Ne il ne ilçe milli eğitim müdürlüğü paran varmı demez. Bizim sorunumuz en baştakiler. Burada okul müdürünü,öğretmeni paracı olarak görmek hoş olmaz. Hiç kimse dilenci gibi para istemek istemez. Ama adamların görevi bu mecburlar. Ama gerçekten durumu kötü olanlardan bunu belgelendirenlerden para alınmaz. Hatta okul aile birliğine başvuranlara parası olan okullar giyim,kırtasiye yardımında yaparlar. Şunuda unutmayın bizim halkımızda durumu çok iyi olup ama param yok diye ağlayanlarda çoktur. Böylelerinden belge isteriz asla getiremezler. Çünkü alamazlar.