SerenGltkn benim mecburi blw gibi oldu çünkü kızım sürekli kendi yemek istiyor reddediyor benim verdiğimi. Şu an 18 aylık çatal kaşık kullanabiliyor, çay bardağını ağzına kadar doldurmazsam kendi içiyor dökmeden. Her yer batıyor mu batıyor. Kendini de batırdığı oluyor. Ben daha küçük olduğu dönemler mama sandalyesinin altına bu çekmece içine kesilen örtüler var ya ondan seriyordum üzerindekileri alıp yıkamak kolay oluyordu. Zor ama zaman geçtikçe güzel olduğunu düşünüyorum çünkü sofra kültürünü öğreniyor, bir şey yerken oturması gerektiğini öğreniyor, biz yerken o da yiyor. Tabii ki sonuçta hâlâ bebek bazen canı istemezse yemiyor, tabaktan tabağa yemeği boşaltıyor, kaşığını sallıyor haliyle dökülüyor yere. Sizin bebeğiniz küçük ama katı şeyleri eline verebilirsiniz sıvıları yine siz yedirirsiniz tamamen size bağlı olmasından daha iyi bence. Meyve sebze, peynir zeytin, pankek vs gibi şeyleri kendi yerken siz de arkadan destek atarsınız işte ağzına birkaç lokma koyarsınız çorba yoğurt vs gibi şeyler de. Biraz büyüyünce kaşık denersiniz.