Buket57 Kızım 16 ay 14 günlük bugün rutin kontrolümüz ve aşımız yapıldı,doktorumuz kilo ve boyuna baktı boyuna göre kilo bi tık fazla karbonhidrat ağırlıklı beslemeyin dedi,bu karbonhidrat olayı nedir neleri kesmem gerekiyor 🙄
Miracinannesi_ Buket57 bizimkinin de kilosu fazla birazda metobolizmayla alakali geçen arkadaşımın bebeğiyle gün boyu aynı şeyleri yediler arkadaşım bebegi akşama kadar 3 kere kaka yaptı benimki akşam 1 kere yaptı. Yurumuyorsa eğer normal ben kahvaltıda 1 dilim ekmek veriyorum öğlen ve akşam pilav yada makarna varsa ekmek vermiyorum doktorada bu şekilde söyledim oda böyle devam dedi
Buket57 lucifermorningstar aslında bu yazdıklarınızı hemen hemen hiç yemiyor ki,makarna pilav nadir yapılıyor evde ekmek zaten tam buğdaÿ yiyoruz.
Buket57 Miracinannesi_ dediğiniz gibi aslında birazda genetikle alakalı sanırım. Evet çocuktan çocuğa değişebiliyor,aslında haraketli baya benim kızım boyu uzun şu an 87 cm kilosu 14 kg. Bende uzunum baba da uzun. Biz beyaz ekmek yemeyiz tam buğday yiyoruz,makarna pilav alışmasın diye sık sık yapmam. Gece mamasınıda bırakamadık onunda etkisi olabilir. Koltuklara inip çıkıyor şimdi kilo filan kalmaz 😀
Miracinannesi_ Miracinannesi_ doktorum mamayi 15 aylıkken biraktirdi önce gece mamasını bıraktım sonra gündüzleri derken şuan 17 aylik mama almıyor canım gece beslenmesi iyi değil dişlerde çürük olabiliyor ozellikle biberon çürüğü için onermiyorlar
denizzzz17_ Bu kilo olayını banada çok takıntı yaptırıyolar ya oğlum 16 aylık 11kg çok zayıf diyorlar çokta dikkat ederim güzel beslerim 11 e zayıf 14 e kilolu ne istiyor bunlar anlamıyorum
Buket57 denizzzz17_ bende şaşırdım gerçekten,ne yapıcaz bu durumu. Bana göre boyu ile kilosu orantılı gayet güzel. Her gün makarna pilav vermiyorumki çok dikkatle seçip yediriyorum ne yapayım azıcık öndeymiş kilosu diyet mi yaptırayım çocuğa😀