ikizlibebekli kaç aylıklar bilmiyorum ama benimkiler 10 aylık olmak üzere biri kız biri erkek ayrı tutmayi doğru bir davranış olarak bulmuyorum çünkü nereye kadar ayrı tutacaksınız onun yerine yanlarında sürekli olarak mudehale edin sert ve kesin dille konuşun saçını mı çekti hayır kesinlikle saç cekmiyoruz deyip başka bir şeye yönlendirin ufak tefek hareketleri merak ettikleri için yapıyorlar kızımın kulağı kepçe mesela oğlum sürekli elini atıyordu kızım da rahatsız olmayinca bıraktım kendi haline ilgisini cekmemeye başladı, yüzüne gözüne el atıyorlar demeniz gibi ama can yakmiyorlar bazen birbirlerini rahatsız ediyorlar ama çok mudehaleci olmamaya calisiyorum rahatsızlık olunca dikkat dağıtma yöntemine gidiyorum, tokalari sade kullanmanizi da öneririm oyuncak sanıyor olabilirler tabi bu dediğim sürekli bir gözlem gerektiriyor ben yanımdan ayirmiyorum o yüzden mutfakta isim varsa bile yanımda tutarak yapiyordum zamanla iyice neyin birbirlerine zarar vereceğini neyin vermeyeceğine birbirlerinin verdiği tepkiyle benim verdiğim tepkiyle alıştılar daha kibar oldular