Bir gün bebeğim elden ele gezdi. Akşamına da gaz sancısı gibi kıvranıyor ama karnı da yumuşacık annem dedi ki bekle sonra annemi yaparken izledim. Ve fark ettim ki çok rahatlıyor günde 1 kez yapıyorum şimdi. Ben anlatayım nasıl yaptığımı ama dikkatli olun siz yine.
Bezini çıkarıyorum. Bebeği yüz üstü yatıyorum. Kafasını sağa çevirip sağ elini sol topuğu ile dokundurmaya çalışıyorum. Dokunmazsa sırtına masaj yapıp diğer tarafa da aynı şeyi yapıyorum. Yüzünün dönük olduğu taraftaki eli almaya dikkat ediyorum. Eğer sırtına masaj yapınca oluyorsa tamam ama olmuyorsa ya da mesafe çoksa ayaklarından tutup 1-2 saniye kadar sallıyorum. Amaç omuriliği düz olsun. Çocuğu çalkalamıyoruz. Hafifçe. Nasıl anladığıma gelirsek dediğim gibi gazı olmamasına rağmen gaz sancısı çeker gibi kıvranıyor. Yapınca böyle bir de geriniyor kendisi. Rahatladığı çok belli oluyor. Arkasına da %70-80 kakayı yapıştırıyor 😂 özenli ve yumuşak davranırsanız zarar verecek bir hareket yapmıyoruz. Çocuk kolunu ya da bacağını serbest bırakmıyorsa asla ama asla çekiştirmiyoruz. Bırakıp sırtına masaj yapmaya devam.