asliigl o kadar zor ki…
bizimki 14 aylık geceleri bazen yarım saat bazen 1 veya 2 saatte bir uyanıp meme olmadan uyumuyordu.
memeden vazgeçirmek için o kadar kararlı olmanız gerekşyor ki yani uykusuzluktan ölseniz daha her gün aynı şekilde davranmanız gerekiyor ki memesiz uyusun. nasıl uyguladığımı anlatocam ama sonunda hasta oldum uykusuzluktan diyebilirim. ek olarak gündüz de azaltmaya çalıştım gündüz her emmek istediğinde verince de gece daha fazla istiyorlar diy eokudum bir yerde o yüzden.
ben yaklaşık 15 gün boyunca şöyle ilerledim.
öncelikle benim çocuğum 8. aydan beri diş çıkarıyor ve bu dönemde ne ek gıda alıyor ne gündüz uyuyor ne gece. ve çok sık emiyor . yani diş döneminde çok zor bunu uygulamanız.
tabiiki o dönemin geçtiğini anladığımda başladım ben.
sabah uyandığında kesin meme verdim. ve gündüz 5 saatte bir vermeyi hedefledim, arada geçen 4-5 saatte ek gıda vermeye çalıştom. kahvaltı, meyve, tatlı, öğle yemeği derken 5 saat geçiyordu. bunun zor yanı devamlı bir yiyecek hazır edebilmek.
gece uyumadan önce illa bi şey yesin diye uğraşmadım. tam uyumadan önce yese de yemese de fark etmedi çünkü.
gece uyumadan önce mutlaka iki memeden de verdim. bazen memede uyudu bazen ayağımda sallayarak uyuttum. ve gece net en az 4 saat( max 5 saati buldu bizde) sonra uyandığında emzirmeye kararlıydım. her uyandığında su verdim. ilk başlarsa su içsede uyumadı meme bekledi oturdu ağladı vs. kucağıma aldım sarıldım, balkona çıktık hava aldık ve iki saat ağladığı bile olsa en sonunda uyudu. ve yine de 4 saat bitinc eemzirdim.
bunun sonucunda şu oldu, gün içinde olumsuz bir durum olmadıysa gece 3 4 saat uyumaya başladı.
ancak tamamen bitiremedim. çünkü gece ne kadar az verdiysem gündüz o kadar çok emmek istedi hiç ayrılmadı diyebilirim.
bu aşamadan sonrası için önerisi olan varsa aşırım ben de🤭