Selamlar. Oğlum şu an 5 ay 28 günlük. Geçen ay kontrolde doktor 5 ay 15 gün dolduğunda ek gıdaya başlayın demişti. Şehir dışına çıkacağımız için birkaç gün gecikmeli başladık. Normalde çok iştahlı, biz yerken ve içerken heyecanlanan ve elimizden tabağımızdan almaya çalışan bir bebek fakat ek gıdaya başladığımızdan beri genel olarak kaşık görünce ağzını açmak istemiyor. Kaşığı kendi eline almak istiyor Beklentim biraz yüksekti sanırım o yüzden midir bilmem ama biraz endişeleniyorum. Zaten şu an yapacağımız ufacık tadımlar çok da zorlamak istemiyorum. Kaşıkta olduğu gibi suluğunu da kendi tutup içmek istiyor böyle olunca belki de kendisi yemek tanımak istiyordur deyip parmak şeklinde de verdim ya da yaptığım püreyi tabaktan almasına da fırsat tanıdım fakat mıncıklayıp yere atıyor. Aslında öncesinde damlalarını da kaşıkla veriyordum ve hoşuna gidiyordu sonrasında alıp dişlerini kaşıyordu. Yakın zamanda damlalara karşı da aynı şekilde ağzını kapatır oldu. Bununla ilgisi vardır diye farklı kaşık aldım yine aynı tepkiyi verdi. Son olarak silikon meyve süzgecine koyup verince bir şekilde daha keyifli yiyor ama buna da alışması durumda sonrası sıkıntımolabilşr gibi geldi emin olamadım. Çarşamba günü aylık kontrolde doktor ile konulacağım. Siz de durumlar nasıl? İlk yardımlarda bebişlerin tepkileri nasıldı :) Ve daha deneyimli anneler ne zaman alışıyor bebişler