yavrupandaannesi Merveegg21 bebeğimde laktoz intoleransk vardı malesef kakası köpüksü ve yeşil kıvamlıydı sürekli ıkınma halindeydi ossıruğu da öyle ve kaka sürekli yapıyordu .. Doktora gittik tahlil yapıldı ve sonrasında relamax damla 4 ay boyunca kullandık çok faydasını gördüm
canantann Merveegg21 1.5 aylıkken kaka testi verdik laktoz int çıktı . Mukuslu kaka ishal gazlı ve huzursuzdu hiç uyumazdı emzirirken 6 ay boyumca süt ve süt ürünleri kestim ufak bi kaçakta hemen başa sarıyor ve düzelmesi 2 aydan fazla zaman alıyor şuan 8 aylık relactaz damla gazına baya fayda ediyordu
Merveegg21 emirin_anasi Bebeğim için soruyorum 1 aylık kakası köpüklü laktoz intoleransı olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Huzursuz ve asla uyumuyor gündüzleri gaz problemleri yaşıyoruz.
emirin_anasi Merveegg21 bebeğiniz içinse alerji olma ihtimali çok yüksek . Besin alerjisi olabilir süt yumurta kuruyemiş gibi gibi … Doktora götürün bi . Birde vücudunda döküntü falan oluyor mu bebeğinizin ?
emirin_anasi Merveegg21 birde alerjinin en büyük belirtilerinden biri sesli kaka yapma . Ordan da anlayabilirsiniz .
saadet70 Merveegg21 benim bebeğimde süt alerjisi be laktoz intolerası vardı çok gazlı ve huzursuzdu 6 ay süt ve ürünlerini tüketmedim oğluma da relactaz ve kaleidon probiyotik damla kullandım rahatladı
Merveegg21 sugarmomy Sizde uyku problemler yaşıyor muydunuz acaba? Sanırım bir iki test ile anlaşılıyormuş? Biraz bilgi verebilir misiniz?
Merveegg21 emirin_anasi Çoğu zaman sesli kaka yapıyor. Döküntü olmuyor. Kakasının köpüklü ve bazen sümüksü yapılar mevcut olması nedeniyle şüphelendim. Doktora mutlaka görüneceğiz.
emirin_anasi Merveegg21 canım bebeğin daha çok küçük yani İnsAllah hiç birşeyi yoktur 🤲🏻 ama bizde de hemen bilinmedi ben hep diyordum doktora bu çocukta alerji var diye dinlemiyordu test falan yapmadı . Taa ki 6 aylık olup dokuntuler de çıkana kadar . Ondan sonra teşhis koyuldu . Çok geçmiş olsun
Minnakordek Normal bı çocuk doktoru bile alerji teşhisi koyabilir mutlaka götürün her gaz alerji değildir. Benim kızıma kolik denmişti ilk günden huzursuzdu gazı olmaz ilk haftalar denmişti meğer alerjiy mis ikinci ayda öğrendik ve tüm belirtilerimiz geriledi
Hep_oyle_olur_zaten Benim oğlumun da laktoz intoleransi var ,diyet uyguluyorum mecburen. Laktozsuz süt, yoğurt,peynir vs tüketiyorum. Ne zaman gececek bilmiyorum zor :(