simiyyy Geçen kış bi hasta oldu burun akıntısı falan. Bilirsiniz burun akıntısı iyileşme döneminin son evresinde kuru mukus tabakası bırakarak kaybolur en son. İşte tam o ara bi başladı hala karıştırıyor. İlk başlarda o kuru mukus tabakası onu rahatsız ettiğini düşünerek çok müdahale etmedim küçük uyarımlar dışında ama artık bu iş alışkanlığa dönüştü. Ne diller döktüm annecim mikroplar girer burnuna bak burnun büyür insanlar ayıplar. En son zor bela elini burnuna soktuktan sonra yıkamayı öğrettim. Karıştırdığı an anne çeşmeyi aç elimi yıkıycam diyor burda problem yok. Ben bu alışkanlığından nasıl vazgeçirebilirim kızımı?
Linaduygu simiyyy görmezden gelerek bazı alışkanlıklar annenin tepkisini ölçmek için olabiliyor her yaptığında ilgiyi üstünde topluyor bildiği halde yapmaya devamsa kasıtlı yapıyor artık buna benzer durumdan ötürü doktora sormuştum kızım 2yaşında pedegog desteği alıyorum hala bunla alakalı sorduğumda bana açıklamayı engel olmayı yada ilgisini başka yöne çekmeme rağmen tekrarlayan bir hareket olduğu için görmezden gelmemizi söyledi zaten bir süre sonra bıraktı
niloyaaa simiyyy 3 yaşta bunu yapmaları gelişimsel olarak normal karşılanıyor böyle bi durumda dikkat dağıtmak en güzeli, bana şunu getir , bunu yap gibi tepki vermeden dillendirmeden uzaklaştırmak lazım bi süre sonra unutuyorlar
Denizanasi92 simiyyy bu olay görmezden gelerek bitiyor bizde de aynı şekilde hastalık sonrası oldu. Anlatayım anlasın dedikçe yapıyor. Bir şeye dalarken karıştırıyordu bende o an başka bir şeye odakladım geçti.
annekko simiyyy Umursamayarak bak anne bak demeye başladı işi arttırıp bakmadım ilgilenmedim bıraktı. Bazı şeyleri öğrendi olarak yapıyorlar inada biniyor bindirmeyin
ElifKaratas simiyyy hangimiz çocukken burnunu karistirmadi 🤣🤣🤣🤣dua et yemiyor 🤣🤣🤣 zamanla onu da unutur merak etme