Hmnn benim kızımda 3 aylıkken farkettim bir yerinde 50 kuruş buyuklugundeydi özele doktora götürdüm tanısı mavi ışıkla konuyor doktor vitiligo dedi ekstra yapılacak birsey yok güneşe cikarmamaya özen göstereceksin vitiligo olan bebeği güneş kremsiz çıkarmayacak vitiligo olan yerine katman halinde sureceksin başkada birsey yok.
Önemli olan ilerlememesi korkulan şey hızla büyüyüp yayılma olasılığı çok iyi takip et.eniz lazm biz 3 aylık doktorumuz 2 haftada bir fotoğrafını çek büyüyor mu yayılıyor mu bak demişti öyle olursa getir 2 yaş öncesi kortizonlu krem verilmiyor ama öyle turdense sağlık bakanlığa email ile kremi vermek durumunda kalırız demişti birde şuna dikkat etmeniz lazm bebeğiniz kendini çizdi diyelim tirnagiyla veya çizildi herhangi birseyden çizildi yerde o şekilde olacak mı olursa goturmelisiniz eger buyume olmuyorsa 1 yasindan once getirmene gerek yok demisti yani takip lazm. Ben sıkı takip yaptım çizdiği yerde olmadı ve bir ml bile büyümedi beyaz olan yer 1.5 yaşında kontrole götürdüm o yüzden ve 2 farklı doktora götürdüm bu sefer bana çizildigi yerde oldumu başka yerinde var mı büyüme oldumu diye sordu doktor hiçbiri olmamıştı hatta görsellerde gösterdim ve mavi ışıkla kontrol etti bu vitiligo gibi durmuyor vitiligo bembeyaz parlar bu çok hafif sarimtirak görünüyor bu beyaz ben benim kızımda da var aynisi dedi. Bende 3 aylık götürdüğüm doktorun vitiligo teşhisi koyduğunu söyledim doktorda 1 yaşından önce bu tanı yanlış olur çünkü bebeğin cildinden ötürü parlaklık verir zaten 1 yaşından sonra bakılması lazm 3 aylık bebek daha demişti yani çok şükür ki beyaz ben çıktı. Dediğim gibi takip edeceksiniz korkulacak birsey yok sadece cizildiginde aynısı oluyor mu birde 2 haftada bir fotoğrafların büyüyor mu 1 yaşından sonra götürün eğer hızla artarsa krem verebilirler atmazsa zaten yapılacak birsey yok