kızım 20 aylıkken emzirerek uyumayı bırakma kararı aldım (aniden). ilk önce gece uykusundan başladım. az emzirip yanıma aldım ilk 3 gün 1,5 saatte uyudu, sonra 45 dk derken şuan bile yarım saatte anca uyur. önce emer sonra kitap okuruz biraz konuşuruz , sonra kaşımaya başlarım derken dalıp gidiyor.
1 hafta sonra öğlen uykusuna emmeden uyutmaya başladım. geceye alışkın olduğu için öğleni daha rahat hallettik. şimdi bile 15 dk falan uykuya dalar(gece rutinlerimizi gündüzde uyguluyoruz ).
ağustos sonuna doğru emzirme süresini kademeli olarak azalttım yine artık toplasanız 1 dk emiyordu(2göğsüm dahil).
1 hafta önce yine ani bir kararla gündüz de gecede hiç emzirmedeb uyuttum. düşündüğümün tam aksine hiç ağlamadı. birer kere “anne süt içcem ” dedi, hep ilgisini dağıttım kitaplarla. 3 gün söyledi 4.gün süt içcem bile demedi. unuttu gitti ama hırçınlaştı, bana karşı çok hırçın, beni görünce paylaşamama acısını çıkarmaya başladı, babasını bile yanımızda istemez oldu. bakalım bunu da aşacağız.
ilk tavsiyem çok kararlı olmanız, ağladı vazgeçtim yaparsanız çok zorlanırsınız
ikinci tavsiyem bu süreçte normalden çok sarılıp, öpmeniz, sevginizi daha fazla hissetirmeniz
üçüncü tavsiyem kademeli kesmeniz bir anda biz büyükler bile hiçbir şeyden vazgeçemiyoruZ bunu bebeklerden bekliyoruz.
son tavsiyem lütfen salça sür, sakız yapıştır, sabır taşı bilmem ne denemeyin. neden insan bebeğini kendisine karşı soğutmak, tiksindirmek ister ki.. salça sürüp saç yapıştırdımları okuyunca ben bile tiksiniyorum bebek nasıl tiksinmesin.
umarım sürecinizi en iyi şekilde atlatırsınız 🙏🌸