gokcesu sulu yemek yapacaksam geceden hazırlıyorum. Akşam kuru fasulye haşlamıştım şuan yemeğini yapıyorum. Geldiğimizde direk yanına pilav salata yapacağım. Kuru patlıcan biber dolması, yoğurt çorbası, musakka gibi yemekleri hep akşamdan yaparım. Pizza, pide, lavaş gibi hamurlu şeyler yapacaksam hamuru geceden yoğurur kapalı kapakta buzdolabına koyarım. Geldiğimde hemen açıp üstüne koyulacakları serpip fırına veriyorum. Bu şekilde yapınca pratik oluyor.
Bazen geceden yemek hazırlamamışsam çalışırken yemek söylüyoruz veya orada köfte ekmek tarzı şeyler hazırlıyorum. Eve geldiğimizde gece acıkırsak makarna veya kahvaltılık şeyler yiyoruz.
Mantı, fırında patates tavuk, balık gibi tek çeşit pratik hazırlanacak şeyleri de eve geldiğimizde direk yapıyorum yiyoruz.
Yine yemek yapasım olmadığı zamanlar hazır yufka alıyoruz. Tavada gözleme gibi yapıp çay demleyip öyle yiyoruz. Çalışırken evi de idare edebilmek için sadece boş vakitleri ekstradan değerlendirmek gerekiyor. Evi yatmadan toplamak, yemeği önceden hazırlamak gibi. 😊