37nur37 Eltimin bebeği 6.5 aylık.bebeği yere koyunca sadece dönüyor.kafasını kaldırmıyor ve ayakta yere bastırdığında basmıyor hiç bi şekilde bacakları bükülüyor hemen.bu aylarda normal mi? Çok sakin bir bebek pusetin içinde öyle yatıyor. Hiç konuşmuyor tükürük yapıyor sadece.
suheyla92 37nur37 normal değil kafasini net bi sekilde tutmasi bagirmasi ciglik atmasi bidi bidi konusur gibi sesler cikarmasi lazim. Dogdugundan beri net basar yere oglum su an birak sopa gibi durur oyle saga sola devrilir yani basip kendini tasiyamamasi hic normal degil. Kas güçsüzlügu olabilir de bu zaten her kontrolde doktorun anneye sormadan bakip kontrol ettiği seylerdir, doktora gitmiyor mu bu bebek.
neslihanada 37nur37 normal değil canım benim kızım bıdır bıdır mırıldanır yuvarlanır kafayı kaldırır emekliyor biraz öpücük atıyor vs doltora götür mutlaka
SevimmMkuzey 37nur37 maalesef bence de doktor kontrolü gerekli kuvveti de yok bir de başını net bir şekilde çok daha önceden tutması gerekiyor acaba çocuk doktoru nöroloji vs yönlendirme yapmadı mı?
annebi 37nur37 benim oğlum da 6ay 5 günlük kuvvetli basıyo ayaklarını bi de cok hareketli hic durmuyo yerinde. O bebisin durumu cok normal gözükmüyo maalesef keske bi doktora götürseler belki bi sey varsa erkenden teshis edilir.
37nur37 Eltimle farklı şehirlerde yaşıyoruz buraya tatile gelmişlerdi Ben ilk defa o zaman gördüm ama benim de 4:30 aylık kızım var 6:30 aylık bebeğe bakarak yani maşallah diyeyim daha hareketli benim kızım yani mesela pus setin içine koyduğumda şu an benim kızım durmuyor kafasını kaldırıyor kendini atmaya çalışıyor falan ama o çocuk puseti koyuyorsunuz yani o şekilde duruyor bir süre sonra bayağı bir süre sonra meselacıklıyor ama hiç kendini kafasını kaldırıp ya da atmıyor yani ben zaten söylesem bana kaynımlar şimdi yok yenge falan derler inanmazlar yani ama ben bir farklılık olduğunu anladım yani çocuğu böyle tutuyorum yere bastırası ya bacakları bükülüyor normalde bükülmemesi lazım benim de bebeğim var mesela yavaş yavaş basmaya çalışıyor hani doktora getiriyorlar ama inanın kilosu kaç dediğimde kilosunu bile bilmiyorlar bebeğin yani onun için normal bir uzman doktor görmedi hani hep sağlık ocağına getiriyorlar diye biliyorum sağlık ocağı dakiler de ne kadar bakıyor bilmiyorum mesela bizim burada sağlık ocağın dakiler bakmıyor bana soruyor işte mesela göz koordinasyonu nasıl falan diye hani yani onun için hiçbir bilgim yok çocuğun kilosunu boyunu bile daha bilmiyorlar mesela yani
Retzja Başını, sırtını tam dik tutabilmesi, yere bastığında dik durabilmesi, adımlama hareketi yapabilmesi, çığlık atabilmesi, konuşur gibi sesler çıkarması gerekiyor şuan. Doktor muayenesinde doktor bir şey dedi mi bu konu hakkında?
ozg666_ Kızlar benim bebeğim de beş buçuk aylık kafasını kaldırıyor ayaklarını sağlam basıyor yüzüstü dönüyor ama geri sırt üstü dönmüyor ve çok fazla mirildanmasi yok çok fazla konuşursam arada karşılık veriyor sadece kahkaha felan atıyor bide ağlayacak zaman önce bağırıyor ama böyle fazla mirildanmasi yok bide yüzüstü yatarken sırt üstü dönmüyor o kafama takılıyor normal mi sizce