mnura esmanr ben domatesi ve mercimeği 9 aylıkken tattırmıştım alerji olma ihtimali olabilir ana arkadaşım domates mercimek falan 7 aylıkken vermişti ben riske atmadım açıkçası
Ucansupurge esmanr 1 yaşına kadar yasak olan tek besin bal. Bebeğinizin durumuna göre tattirabilirsin gazlı bir bebekse mercimeği ertelemek lazım, sık pişik oluyorsa domates şimdi tercih edilmemeli eğer tattiracaksan ilk olarak pişmiş daha sonra çiğ
seda_akkl esmanr bence önce direk alerjı testı yapılmalı ben 6 aylıkken yaptırdım polen ve yumurta çıktı bır yasına girmeden gectı çok şükür yoksa hıcbısey yiyemiyordu
aybkm esmanr 8 aylığız mercimek vermeye geçen ay başladım fakat domates vermeyi bir süre düşünmüyorum açıkcası
esmanr mnura anladım ben mesela domates tükettiğim zaman oğlumun poposu kızarıyor pişik oluyor sonra mercimek vs yediğim zaman bile hayla gaz yapıyor o sebeple verip vermemek arasında çok kararsızım
mnura esmanr bence vermeyin kendi kararınız tabiki ama benim bebeğimde öyleydi mercimek yediğimde çok rahatsız oluyordu yemiyordum mesela
esmanr mnura evet işte bizde de aynısı oluyor en ufak üşütmede bile gaz oluyor karnı ağrıyor ö yüzden çok kararsız kalmıştım
keremsmom78 esmanr bal dışında 6 aydan itibaren her şey veriliyor. Alerjen yiyeceklerle ne kadar erken tanışırsa o kadar kolay bağışıklık kazandığı araştırmalarla çıktı ortaya. Domates hafif pişik ve ağız kenarında kızarıklık yapabilir ama çok da önemli değil ileri seviyede olmadıkça.
ElifKaratas esmanr 7 aylık ben çorba yapıp verdim mercimeği domatesi kullanadm ama ev yapımı sallcadan da şehriye çorbası yapıp icirdim.