aslanmommy merhaba doktorumuz bize günde 2 öğün 3 gun olarak olarak buharda haslayarak tadım yaptırmamizi söyledi alerji riski acisindan car mi uok mu diye biz 5 aylıkken başladık tadimlara her yediği şeyin içine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı dök dedi kabiz olmaması icin ek gıda döneminde sık rastlanan bi durummus. Biz kabak, patates, havuç, muz, yumurta sarısı vb 6 aylik tadim yapabilecegi seyleri arastirip ilerledik ama ben hepsini 3 gün denemedim Alerji riski olmayanları 2 gün yaptım mesela yumurta sarısı alerjik bi Besin onu 3 gün tattirdim 3. Gün yumurta sarısına labne ekledim verdim. Tabi hepsini yemesini beklemiyoruz sadece tadacak amac o yersede Yarım çay bardağını geçmesin şuan öğün olarak yapmıyoruz demişti doktorumuz. Devamında da işte Yoğurt 3 gün alerjik olabileceği jcin, bal kabağı elma Bezelye kereviz avokadi gibi şeylerle devam edeceğim yada işte mevsim sebze meyvesi ne ise o. Ilk önce sebzelerle başladık meyvelerin tadını alip istemeyebiliyorlarmis. Birde tamamen Püre yapmadık doktorumuz tavsiye etmedi çatalla ezdim haff pürüzlü şekilde verdim beveklerib öksürme ve öğütme refleksi bizden çok çok endişe etmeyin bu konuda ama nasıl müdahale edeceğinizi de bilin. Daha sonra tadimlarda ilerledikçe mesela yoğurda ceviz rendeleyip verebilirsiniz cevizde kuruyemis grubu alerjik diye geçiyor onuda 3 gün dönersiniz. İşte ırmigi pişirip içine meyve ezip verebilirsiniz gibi gibi şeyler çok kapsamlı bi konu instagran takip ettim ben hep orada çok faydalı bilgiler örnekler var onları da arastirabilirsinix. 7. Ayda kahvaltı başlıyor