dryglnc Kızlar 8 aylık oğlum var emziriyorum. Bugün akşam fark ettim sağ göğsümde beze gibi bir sertlik var süt mü birikti ne oldu anlamadım. Sağmayı denedim düzelmedi şimdi sıcak su torbası koyuyorum. Aklıma kötü kötü şeyler geliyor🥺
ulanhayat dryglnc Canim süt bezidir muhtemelen benim de koltuk alti tarafimda cikmisti cok korkmustum ama sut burukmesiydi doktora gittim ultarasan ile bakti zararsiz beze dedi korkma icini ferah tut ama bir doktora gorun icin rahat etsin 🙏
myhoneyson dryglnc aniden olduysa mastit olmuşsunuzdur. Süt birikmesi olmuş yani. Sağmaktan ziyade bol bol bebeğinizi emzirin en iyi o iyi geliyor. Ben çok çektim ondan
AsafEymenmom dryglnc bende 1 ay 18 gün önce doğum yaptım ikinci bebeğime ilk çocuğumda hep mastıt geçirdim sayiyisiz şimdi ikinci bebekte 1 ayda üç kez mastıt oldum🥺 inanılmaz bir ağrı ve benimde her iki koltuk altımda aynı yerlerde iki tane kitle var bende korkuyorum 🥺
dryglnc myhoneyson evet sabah hiçbişi yoktu. Bebişi tutarken koltuğa değdi göğsüm bi acıdı öyle anladım
myhoneyson dryglnc AsafEymenmom Bol bol emzirin bebeğinizi hanımlar. Ancak bebeğimin çekme kuvvetiyle düzeliyordum ben. Makine işe yaramıyordu. İlerlerse sıtma oluyordum temmuz sıcağında.
AsafEymenmom myhoneyson bende şuan Ağustos olmasına rağmen sıtma oldum mastıt yüzünden bebek güzel emiyor meme boş şuan ama yine mastıt 🥺
myhoneyson AsafEymenmom parol içebilirsin aslında. Mastit iltihap birikmesi de olabiliyor. Ben parol da içiyordum ama doktoruna danışsan çok iyi olur
myhoneyson AsafEymenmom kitle olayı sürekli aynı yerdeyse doktoruna hususi söylemeni öneririm. Büyük ihtimal birşey yoktur ama elle muayene eder veya kan verdirir vs uzman hekime yönlendirir o alanda
analikizli35 dryglnc oluyor öyle benimde oldu süt birikiyor sagıyordum pompayla geçmese bile o an zamanla düzeldi
AsafEymenmom myhoneyson her iki memede aynı yerde ultsorsan için gün verdik bakacak inşallah bişey çıkmaz 🥺
Barlas_mom dryglnc cumartesi doğumum var ilk gebeliğimde de yaşadım apse olmuştu ameliyat olmuştum şimdi yine var nohut kadar hemen genel cerrahiye gittim ve ultrasonda apse olduğunu söylediler antibiyotik kullanıyorum eğer büyürse perşembe günü şırıngayla çekecek orayı
Barlas_mom dryglnc Aynı şey değildir belki ama ultrasonda bakmakta fayda var ve mastit ilerlerse daha kötü mutlaka doktora gözükün