EceSultan
Emziren anneler nasıl besleniyorsunuz? Daha çok olmadı bizim öğreneli ama şimdiden insanlar emzirmeyi bırak demeye başladı😠 Beslenme düzeniniz nasıl atıştırmalık yada ara öğün olarak neler yiyorsunuz? Benim bebeğimde yumurta alerjisi de var kahvaltıda ne yiyeceğimi şaşırdım🤷🏻♀️
Mba
EceSultan ben kahvaltılarda büle çorba içmeye başladım yoksa sadece zeytin yiyor gibi hissediyor insan. Kuruyemişte yiyemiyorum ben ara öğünlerde hurma incir filan yiyorum. Yemeklerin yanına bol bol salata yiyorum. Canım çok tatlı istiyor en çok onda sıkıntı yaşıyorum. Annem meyve suyuyla uydurma bir tatlı keşfetti resmen benim için bir de tatlı olarak tek onu yiyebiliyorum. Yoksa hepsinde süt var 😓😓
Balsurat
EceSultan kızlar aranızda Ankara’da yaşayan varmı Bir bebek var süte allerjisi varmış ve anne sütü arıyorlardı
teachersrn
EceSultan emzirmeyi bırak diyen çok oluyor evet yedi aydır aynı şeyleri duyuyorum ama hemen susturuyorum alerji geçici bişey düzelince istediğiniz kadar yiyebileceksiniz ama bebeğiniz hayatında bir daha anne sütü alamıcak sütünüz varsa lütfen devam edin nacizane evet çok zor ciddi sabır istiyor hiç bitmeyen oruç gibi ama geçicek geçiyor
Ahsenn
EceSultan bizimse çoklu alerjimiz var 1 aydır diyetteyim. Bana tavuk ve kuzu etide yaramadı. Kek yapıyordum sütsüz yumurtasız, börek ama kakası düzelmedi mukus hep devam etti. Buğdaya karşıda tepki veriyor kuzum , yani arrık un irmik vs kullanamıcam patates yiyorum hep
Yaseminnnnnnnnnnnnn
Mba canım ne çorbaları içiyorsun? Benim kızım gazlı olduğu için yeşillikte tüketemiyorum. Çoklu besin alerjisi olduğu için tavukta kullanamıyorum. Ekmek zeytin makarna pilavdan başka hiçbişey yiyemiyorum. Delircem de artık🤦🏻♀️
Yaseminnnnnnnnnnnnn
Bizimkisi çoklu besin alerjisi.. süt ve ürünleri, yumurta, tavuk, dana eti, domates vs... bir de kızım çok gazlı, gaz yapan şeyleri de yiyeniyorum. Oturup kendimi yicem artık yicek hiçbişey yok. Delirmek üzereyim. Bir de kızımın kilo alımı yavaş, sadece anne sütü alıyor. Alerjiden kaynaklı olduğu düşünüldü, haftaya kilo kontrolümüz var.. özel mama başlayabiliriz. Bu konuda çok canım sıkkın..
Yaseminnnnnnnnnnnnn
Bu arada bilgisi olan varsa irmik helvasını sütsüz şerbetle yapsak, yememizde sorun var mı? İrmik gaz yapar mı ve içerik olarak bizim alerjik bebelere sorun yaratır mı?
teachersrn
Yaseminnnnnnnnnnnnn ben yiyorum sorun yok sütsüz sıvı yağla tereyağı da yasak o yasak bu yasak her şey yasak 😔
Gozde92
Yaseminnnnnnnnnnnnn ben bu gece yedim ekstra gözle görülür gaz yok 👍
Mba
Yaseminnnnnnnnnnnnn ben tavuk tüketiyorum tavuğu yasaklamadı doktorum köy tavuğu yiyorum ama tavuk suyu çorba içiyorum kıymalı şehriye çorba yapıyorum ama patates çorbası yapıyorum ama bunların hep modifiye hali içine salça koymadan terayağı koymadaan gerçekten işimiz çok zor.
Mba
Yaseminnnnnnnnnnnnn insan resmen ekmeğe sarıyo zaten uzun yıllardır bu kadar çok ekmek tüketmemiştim birçok şeyi yiyenediğimiz için bebeğiminde vitamin açısından iyi beslenemediğini düşünüyorum bu beni çok üzüyo
Cglkzn
Bizim daha alerji kesinleşmedi sadece çocuk doktorumuz alerjsii olduğunu onayladi immünoloji ve alerji bolumune gitmesi gerektiğini söyledi henüz randevu almadim dün gece baktim tam aldım randevuyu 30 kasıma ama o gün 2.ay aşısı olduğu için iptal ettim bi kac gun sonrasina alcam,ben alerjiden şüphelendiğimden beri yaklaşık 2 haftadır falan süt ve süt ürünlerini tuketmiyorum ekstra olarakta çikolata,domates ve salçası,yumurta,dana eti,kuruyemişm ve en üzüldüğüm olan tahini simiti yemeyi bıraktım😒 ne kaldı geriye zaten dediğim noktadayim yemekleri biber salcasi ile yapıyorum pilav makarna yiyorum ara öğünlerdede süt kalitem düşmesin,azalmasın diye karışım yapiyorum onu iciyorum 2 günde bir hurma gün kurusu kuru üzüm kuru incir. Bide doktor takviye olarak bana vitamin verdi onu kullanıyorum
Arelll
Nasıl anladınız süt alerjisini benim oğlan da 2-3 gündür hep olmasa da günde 1 yada 2 defa yeşil ve mukuslu kala yapıyor doktorumuza sordum devamlı olursa getir dedi
Kivanc_inanc
Bende uzun zamandan beri şüpheleniyordum doktor geçen hafta onayladı ve diyete başladım. Çok ama çok zorlanıyorum Rabbim dermansız dert vermesin Allah'a çok şükür gelip geçici
Kalbimm
Nasıl anladiniz ne belirtileri var
EceSultan
Kalbimm canım benim oğlum su gibi yeşil kaka yapıyordu ve kakası mukusluydu ordan anladı doktorum alerji testi yaptırmadım henüz ama süt ürünlerini kesince kakası düzeldi
Seher
Bizim doktorumuzda süt süt ürünleri yumurta kuruyemiş Dana eti yasakladı 🙄 yumurtasız ve sütsüz kek yapıp resmen onunla besleniyorum. Açım açıııımmmm diye geziyorum 😬
Hasret
Bebeği süt alerjisi olan anneler ben de şunu merak ediyorum doktora gidince direk diyet mi yap diyo
EceSultan
Çocuk gastroentolojisi diye bi bölüm var orda bakılıyomuş randevu alayım dedim özelde sadece muayene ücreti 425 lira daha bunun testi var. Devlette randevu almak imkansız zaten nasıl yapıcaz bilmiyorum 🤷🏻♀️
Cesurunannesi
EceSultan hangi ildesiniz? Üniversite hastanelerine gidin biz öyle yapıyoruz alerji biriminde SGK da geçiyor özel sigorta da SGK da 100 lira fark çıktı muayene de tahlillerde 90 civarı çıkt yani
yasmin2222
EceSultan ben de İstanbul’da oturuyorum. Direkt çocuk gastroentrolojiye alınmıyor. Geçen hafta çarşamba günü çocuk sağlığı ve hastalıkları doktorundan randevu aldık.Sistemi açmasıyla biz de çocuk gastroentrolojiden 2 gün sonrasına yani cuma gününe aldık. Bence bir şansınızı deneyin.
EceSultan
Cesurunannesi istanbuldayız medipol meganın fiyatı bu. 182 bu bölüme randevu vermiyo önce çocuk bölümüne gidip doktordan sevk almam lazımmış.
Cesurunannesi
Bizde çoklu gıda alerjisi var süt ve ürünleri domates susam(tahin) dana eti kuruyemiş yumurta brokoli yiyemiyorum
Alerjiden dolayı 2 aydır çok aç kaldım resmen maya da çok gaz sıkıştırıyor diye ekmek de yiyemiyorum onun yerine yufka ekmek yiyorum kendi kendime uydurma yemekler yapıyorum internetten araştırıyorum geçen canım şerbetli tatlı çekti revani bile yaptım yumurtasız sütsüz 🤗
Cesurunannesi
Balsurat ben Ankara’dayım çok aşırı sütüm yok ama isterlerse sağıp buzluğa attığım bikaç sütüm var onlardan verebilirim bi süredir de sağmadım tekrar sağmayı deneyebilirim
3kuzuannesi
Hanımlar benim 2. Kızımda süt alerjisi vardı 2 yasına kadar emzirdim çok zor günlerdi ama elhamdulillah geçti sabahları mısır unu patates rendesiyle pattes tava yaprdım kendime annem bana sade tarhana yoğurmustı corba olarak da o çok işimi görmüştü keki de yumurtasız sütsüz yapardım 1 şişe soda ekleyerek içşne de kuru üzüm kuru kaysıı tarzı seywlr eklerdim vitamin olsun diye birde alerjiniz çok ileri seviyede diilse yüksek diilse sakın katı diyetler yapmayıncocugun iyileşme ve alısma süresi uzuyor doktorum bana 1 hafta katı diyetten sonra hergün bir besinden minik minik diyetimi acmamı söylemişti 2 yasından sonra bıcak gibi kesti alerjimiz.10 günlük katı bi diyetten sonra minik minik deneyerek cocugun neye karsı alerjisi oldugunu anlatsınız rabbim tüm yavrularımıza şifa versin inşalllah
Cesurunannesi
EceSultan evet bende devlet hastanesini denedim ama önce genel Pediatri dediler ben Ankaradayım Başkent Üniversitesi Hastanesine gidiyorum devlet harici en uygun orayı bulduk
Kalbimm
EceSultan benim oğlumun kakasi normal sarı ama mukuslu gibi başka bi belirtisi yok uyku sorunumuzda olduğu için acaba alerjini dedim ama bilemiyorum