Merhabalar☺️ Oğluşum bugün 21 günlük oldu. Problemimiz şu ki en az 20 dakika hiç bırakmadan emiyor ve sonrasında süt olarak geri kusuyor ve aglamadan sakince duruyor.. acaba midesi ni boşalıyor yoksa fazla emdiğini mi kusuyor😔 yardımcı olursanız çok sevinirim
hasansmom kusmanın şekli önemli demişti doktorumuz bize fışkırtarak yediklerini kusuyorsa ayrı peynir gibi kusuyorsa farklı belli bir miktarda kusıyorsa farklı Geçen gün bir anneyi yine aynı şikayetten emzirme danışmanına yollayıp sütünden numune aldırdı bebek reflüsünü de kontrol etti bir çok sebep olabiliyor Bir kaç günden uzun süren kusmalarda acil olarak hekime başvuru yapmalısınız çok geçmiş olsun
hasansmom canım son günlerde benim bebeğimde aynı. Bazen burnundan geliyor kusmuğu. Bazen süt bazende peynir kesiği gibi oluyor. doktora sorarsan bana da yaz. Ben sorarsan yazarım buraya.
hasansmom benim oğlum da 22 günlük Canım bende ilk defa dün yaşadım hem ağzından hem burnundan geri çıktı resmen emdiği süt kayınvalidem çok emdiği içindir dedi ama sen bunu boşver doktoruna sormuştum kusuyo sürekli ne yapmalıyım diye oda emzirdikten sonra dik tut hem gazı çıkar hem süt mideye yerleşir bende emzirdikten sonra sırtı göğsüme yaslı şekilde dik tutuyorum bi süre işe yaradı gazı da çıkıyo kusması da azalıyo ha altını hemen emdikten sonra aldığımda yine kusuyo tabi o benim hatam da dediğim gibi dene istersen
hasansmom bana hep emdiği fazlalığı çıkarıyor demişlerdi canım hani bende bi dr a felan götürmedim açıkcası inandım 😀 cok şükür bişe de olmadı sonrasında .ama Bebeğin daha çok küçük sen emdikten sonra hemen yatırsan bile dikkat et çünki o daha kustugunu ağzından cıkaramayabilir dönemedigi için .birwz büyüsün zaten her şekilde kurtarıyor kendini . Ama tabi yinede ne zaman olursa olsun dikkat etmek lazım 👼
hasansmom canım benim kızım şimdi 3 ay 17 günlük doğduğundan beri sürekli kusuyor bazen süt bazen çürütüp kusuyor.gğnde 20 ti geçiyor bazen kusma sayısı. Doktora görürdük bebek reflüsü varmış. Bir baktır derim sende
Mekanikcianne teşekkür ederim öncelikle..bazen peynir gibi kusuyor ama ona iyi birşey diyorlar süt yarıyormuş 🤔benim bahsettiğim gün içinde 4 5 defa oluyor sanki ağzında biriktirmiş gibi geri boşaltıyor fışkırmadan
hasansmom bende aynı dertten muzdariptim size kendi uyguladığım ve kusmayı kesen uygulamayı anlatayım inş işinize yarar bebek dik olacak sekilde kendi sütünüzü sağın ve 10 ml içip emzik verin oyalansın 10 ml verip emzik verin bu sekılde kucağınızda toplam 1 sate yayın süreci beslenmeyi ve göreceksiniz kusma kesilecek umarım siiznde işinize yarar
hasansmom emerken yutkunmasını duyuyormusunuz belki doyuyor sütünüz fazla geldiğinden yutmadan ağzında birikiyordur yorum yapıyoruz bildiğimiz kadarıyla ama yinede aklınızda kalmasın çocuk doktorumuza mutlaka danışın
Kuzeyk tesekkür ederim😇peki sağdığınız sütü biberonla mı veriyorsunuz
Mekanikcianne bazen duymuyorum açıkçası 🤔tabi ki soracağım kontrolumuzu bekliyorum . İlk çocuk olunca her şeyde panik oluyor insan tekrar tesekkürler 😇
Mekanikcianne bizimki çok yapıyor hatta eliyle ittiriyor nefes alıyor sütü yutup tekrar saldırıyor ama ağzında süt birikiyor işte hep çok mu geliyor anlamadım 🤷♀️
hasansmom evet
Esrelf tamam canım çok sağol allah korusun yavrularımızı 🙏😇
Merhaba! Happy mom dan geldim araniza. Benim bebegim de 16 gunluk ve 1 haftadir kusuyo doktor reflu den suphelendi gaviscon infant adinda ilac verdi yatagi da asagi dogru egimli olcak dedi ama hala devam ediyor kusmasi ☹️
MucizemGeldi size de çok geçmiş olsun inşallah geçer biz de rahat ederiz onlar da🙏
Hasret bende emerken uykuya dalıyor genelde.. o yüzden gazını çıkaramadan uyuduğu da çok oluyor gözü kapalı ağzından akıyor.. dikkat edeyim canım teşekkürler 😊
hasansmom amin canım inş.
hasansmom cok tesekkurler, insallah 🙏🏻
Emine55 inşallah çok geliyordur da fazla olanı çıkarıyordur canım 🤗
Emine55 memenizi makaslama yöntemi ile tutup gevşetin olmadı hani süt akışını kontrol edersiniz
Emine55
Asli_234a atak donemi olabilir. Hesaplarınız mi ? 5-8-12-19-26-37. Haftalardır. Doğduğu değil doğması gereken tarihe göre hesaplanir. 40 haftaya göre. 12 Aralık’ta 39. Haftada doğdu benim oğlum 7. Haftasında aslında ama baktığında 8. Haftası bugün gibi
ArinDoanEkmen canım reflü olunca bir tedavi uyguluyorlar mı yada birşey öneriyorlar mı? Bide tanıyı nasıl koydular, benim bebişimdede olabilir😕