Merveeofs ben gece gündüz ayrı bkraktirdim. Kızıma öncesinde 1 ay belki daha önce bı belirteç koydum annemlere gidecektim oraya gidince artık beze yapmayacağız tuvalete yapicaz diye sık sık soyledim. Sizde kendinize göre birşey belirleyin bir yere gidicekseniz yada bu paket bittiğinde gibi. Her gün konuştuk bunu sık sık soyledim.
Lazimlik almıştım önceden onun varlığına alıştırdım. İlk başlarda çok korkuyodu ondan dokundu bebeklerini oturttu sonra kendi oturdu kıyafetleriyle öyle öyle onada alıştı.
Sonra gidince annemlere gündüz bezi çıkarttım. Ara ara tuvalete götürdük hep sorduk falan ama ilk birkac gün sadece bir kere tuvalete yaptı 😄 oda denk geldi. Gece külot bez takıyordum külot gibi hani deyip çıkartılıyor en azından kafası çok fazla karışmasın diye gece altına yapıyordu hiçbir belirtisi yoktu benim kızımın sadece konuşuyordu 2 yaş 2 aylık falan sanırım. Sonra gündüzü tamamen tutabilir ve söyleyebilir hale gelince yaklaşık bir ay kadar sonra geceyi bıraktım üç beş gece altına yaptı gece hiç uyandırmadım sonra ona da alıştı kendi kalkarsa geçicim var diye ancak o zaman tuvaletini yaptırdım onun dışında ben hiç uyandırmadım birkaç gece sonra ona da alıştı.