Nursel_miran2411 öncelikle konuşarak hazırlamalısınız ve sizde hazır olmalısınız 2 yaşında oglum ne halı kaldırdım ne bi şey çok stres yapıp büyütmeye gerek yok bence kendi hazır oldugunu net hissettirdigi için başladım 22. ayında 1 kez heveslendi denedik olmadı bıraktım 2 yaşını 10 gün geçti lazımlıgı hep tuvaletteydi anne ben çiş yapıcam dedi (o ana kadar ara ara otururdu ama bezini şortunu çıkarttırmazdı) yapabilirsin tabi istersen bezini çıkaralım sonra sifona basarız ve gider dedim tuvalete dair her şeyi hep konuştum kitap okuduk biz giderken de anlatıyodum biliyodu o an tamam dedi bezi çıkardık gün sonuna kadar bazen ben sordum bazen hareketinden geldigini anladım bazen kendi söyledi 2 kez kaçırma yaşadık oyuna daldı tutarak geldi ama parmaklarından süzüldü 😅 gece daldıgında bez taktım sabah erken uyanıp çıkarırım dedim ama daha erken uyandı ve anne çişim var dedi bezini çıkarırken (külot bez giydirmiştim) gece külodu bu biliyo musun yanlıslıkla çişini yaparsan yatagın ıslak olmasın diye giydirmiştim falan diye konuştum anlattım 2 gece taktım bez sonra beze bay bay dedik beraber çöpe attık 5. günde tamamladık 3. günde kaynanama gittik klozetimizi de sırtladık orda da kaçırmadan söyledi böylece tamamlanmıs oldu her çocuk kendine özeldir ne yavrunuzu ne kendinizi strese sokmayın daha uzun da sürebilirdi sorun değildi benim için dedigim gibi abartıp halı falan da kaldırmadım ben hiç