Poly-ana sizin de içinize sinmesi için daha detaylı anlatayım ben en iyisi. Sütün sünmesinde zararlı faktörler elbetteki vardır mesela sütün açık satıcılardan alınması ( bu faktörü eleyerek konuştum çünkü başlığı açan hanımefendi market sütü aldığını söyledi). İkinci etken esherichiacoli bakterisidir bu faktörü de eledim çünkü mayalanan süt market sütü. Aklınıza market sütü mü güvenli? Gibi bir soru gelebilir evet bu devirde kendi ineğini sağıp içmiyorsan market sütü daha güvenli(taze ve tarihi geçmemişse) çünkü bakterilerden arındırıldığından kesin olarak eminiz pastorizasyon ve uht işlemi görüyor ve sonrasında bakterilerin varlığına dair testler yapılıyor. Yaniii anlayacağınız o ki bu etkenlerin hiçbirisi olmayacağına göre süt kokuşmuş bozuk küflü bayat değil ise sünmesi sadece mayalanma evresini gerçekleştiren laktik asit bakterisinin süt şekeri ile buluşmamasıdır yani kısaca fermentasyonun tam tutmamasıdır bunun da bi ziyanı yok Tabiki siz içiniz rahat etmezse yine de vermeyebilirsiniz💗