sevdakavakli Klaray haha bizimki iki ayda 300 er kilo 4. Ayında ise 200 gram aldı siz 600 e az diyorsunuz 😅 ben yine de mama vermedim
ilenalemin sevdakavakli mama zehir değil.bellli ki bebeğinşz doymuyor çok az kilo almış çünkü.ben de başta bu inadı yapıp çocuguma eziyet ediyordum.ne gerek var
Klaray sevdakavakli ay ama sizinki gerçekten çok az almış sütünüz az geliyor olabilir mamaya başlayın gelişim geriliği olursa Allah korusun çok üzülürsünüz bir daha toparlanamayacak hasarlar verebilir :(
Ardenaden sevdakavakli sutunuz yetmiyor bunu bazen kabile tmk gerekiyir ya da sut olasad abazi bebeklere yaramiyor bunuda kabul etmk gerekir mama destekleyin
newmom23 sevdakavakli herkesin kendi tercihi mama verip vermemek ama sütün yetmiyorsa ya da yaramıyorsa elimizde başka seçenek olmadığı için mama veriyoruz.Benim mesela sütüm çok çok az geldi yetmedi bebeğime mecbur mama destekli gittim ve sütüm kesildiği için tamamen mamayla besleniyor şu an.
D_deniz zeynepeslemdemir valla sma optipro yapıyor kilo yani ilk günden beri her ay 500gr ile 1kg aralığında
bsrblr zeynepeslemdemir ek gıdaya az kalmış boşver mamayı ve bence başla az az ben 4 ayda az az denedım suan 7.5 aylık herseyı yer mınık mınık
mero_81 zeynepeslemdemir bebekten bebeğe değişir mesela aptamil çoğu bebekte güzel kilo yapmış bizde hiç yapmadı sma optipro güzel kilo yapıyor ama oda kızımda gaz kabızlık yarattı en iyi geleni bebelac gold her gün tuvaletini yapıyor rahat geçiyor günlerimiz başka mama denediğimizde ya kabız oluyor ya kusuyor tabi bence bebelac gold çok kilo yapmıyor ama mecburen onu kullanıyorum çünkü kızım bir gün bile kakasını yapamazsa cıldırıyor
bebisliozlem mero_81 ay evet ya sma ile başladık sonra aptamile geçtik kızım şu an 3 aylık bebelac gold kilo aldırdı. 2 aylıkken 4.5 kiloydu düşünün yani 🥲 hem emzirme hem mama ile 1 kilo birden aldı. 1 ve 2.ayında 500-600 gram arasında kilo alıyordu.
bsmnl Klaray optipro nasıl gaz yapmaz hayretteyim şuan maşallah. Bize iyi gelmedi biz comfort kullanıyoruz çok şükür rahatladı doktor kilonun da iyi gittiğini söyledi.
Klaray bsmnl biz comfortta kullandık ama malesef iyi gelmedi aptamil iki çeşidinide hipp, evolvia, golden goat, sma iyi geceler denedik belki saymadığım vardır çok mama denedik çünkü bi optipro iyi geldi 😊
bebisliozlem zeynepeslemdemir canım Bebelac Gold bizde iyi kilo yaptı kızım 1 kilo aldı 1 ayda 3 aylık şu an 5 buçuk kilo oldu. 2 hafta sonra rahat 6 kiloya yaklaşır kilosu mesela
svnc94 Ben doğduğundan beri hipp combiotic kullanıyorum. Gaz yapmadı kakasıda düzenli. 1 ayda 1.100 kg kılo alıyor bence mamalar bebeklerin yapısına göre iyi geliyor veya gelmiyor
sevdakavakli ilenalemin bebeğin doymadığını sizce ben anlamıyor muyum uzun uzun yazdım ama sildim inat değil çocuğun doyduğuna eminim doktorla birlikte ilerledik hep sütüm olmasa tabiki bende mama verirdim ama sırf kilo alsın mantığı yanlış geliyo bana
ilenalemin ZeydsMom iyi bari çünkü 6 aya kadar her ay bir kilo bile alsa obez olur bu çocuk.ondan korkuyorum
peramomms 1233Mom12345 sma optıpro kullanıyoruz 2 ayda 2.500 kilo aldı gazda yapmadı anne sütüde alıyor
busratrnn zeynepeslemdemir Aptamil güzel kilo aldırıyor ben bir ölçü de fazla atıyordum kilosu olması gerekeni geçti bile 5 aylıkken
ipekkusunannesi canan1905 zeytinyağı belki kilo aldırabilir ama sindirimi kolaylaştırma etkisi yok midede parçalanan yağ asitleri ince bağırsakla emilip idrar olarak vücuttan atılır bazı kabızlık ya da sindirim problemi yaşayan çocuklara zeytinyağı içiriyorlar sindirim probleminin çözümü değildir bilginiz olsun 💗💗💗
bebisliozlem Klaray bencede öyle benimki de 3470 ile doğdu 3200′e düşmüştü 1 aylıkken 3950 oldu ama ben mamaya başladım eşim mamayı fazla verme dediği için sadece geceleri mama veriyordum 2 aylıkken 4550 oldu doktora sordum aslında normal ilk ay 700 ikinci ay 600 gram almış ama bu kadar kafaya takıyorsan mamaya başlayabilirsin dedi doktorumun önerisiyle Bebelac Gold’a başladım iyiki de başlamışım kızımın aslında boya gitmiş kilodan çok o yüzden zayıf geliyordu bana şimdi baya farketti tombikleşmeye başladı hafiften 5.5 kilo oldu üstelik sadece 3 haftada 🙏🏻
sevdakavakli Klaray sütüm az değil hatta arada fazlasını buzluğa atıyorum oğlum aşırı hareketli günde 3 4 defa kaka yapıyor metebolizması çok hızlı çok şükür her ay 3 cm boyu uzuyor bu ay ek gıdaya geçtik sindirim yavaşladı kilo alımı da artar diye düşünüyoruz doktor ile
sevdakavakli Ardenaden sütün bebeğe yaramaması gibi bir cümle bana saçma geliyo süt bir mucize sadece kilo gelişimi gösteren bir durum değil çocuğun boy uzaması da önemli çocuk hareketli metabolizması hızlı üşenmeden herkese tek tek yazdım ben bir anneyim ve çocuğuma zarar verecek birşey tabi ki yapmam