tugbacds Bebeğinize hazır labne kullanıyormusunuz hangi markaya güvenip kullanıyorsunuz ? Ve ya peynir yerine ne veriyorsunuz bilgilendirirmisiniz?
tugbacds tugbacds tam yağlı suda bekletilmiş yada labne dedi bizim doktorumuz ama ben pek anlamadım bide evde labne yapamazsam marka olarak ne kullanılabilir alternatif yazabilirmisiniz
Cekiyorum_Gulumse tugbacds file marketten biogurme markası yada içim labne veriyorum. 1 gramjn altındaki tuz tuzsuz sayiliyor
sekizaralik Kiri, pınar, içim veriyorum. Hemen hemen her sabah bir dilim tost ekmeğinin üzerine sürüp yediriyorum kızım seviyor (20 aylık)
sekizaralik tugbacds daha küçük olduğu dönemlerde etiket okuyordum yanlış hatırlamıyorsam en az tuzlu olan kiri olandı onu alıyordum
Alparslan98 tugbacds doktorlar yemeklere tuz katmayın diyor bu şekilde peynirden falan tuz almasının önüne geçemezsiniz ki aşırı tuzlu değil benim söylediklerim bu şekilde tuz almasının da sakınca yok bebeklerin
JuliJuli06 Bizim doktorumuz kesinlikle labne kullanmayin dedi bir labne furyasi gidiyor sosyal medyada diyor, guvenilir koy urunleri satan yerlerden duz tuzsuz kalip peynir yada kendiniz evde lor peyniri yapip verin dedi 🤷🏻♀️
tugbacds JuliJuli06 benim doktorum verebilirsiniz ben kendi çocuklarıma da verdim aslında yapabilen için en sağlıklısı ev yapımı labne dedi bilemedim şimdi
sekizaralik JuliJuli06 Yanlış anlamayın ama şöyle bir durum var köyde yapılan süt ve süt ürünlerine nasıl güveneceğiz? Yani o yoğurt, labne vs yapılırken yeterince pastörize edilemez ki. Çünkü normal şartlarda fabrikalarda devasa büyüklükteki makinelerde sütü birkaç saniye içerisinde kaynatıp soğutuyorlar bu bahsettiğimiz olay ev ortamında asla yapılamaz.
tugbacds sekizaralik katılıyorum ben bu yüzden bağırsak sağlığımı kaybettim evde mayalarım hep yoğurt yaparım ve eşim tavsiye üzerine bilmediğimiz yerden almış sütü o kadar da kaynattım yoğurdunda tuhaf koku vardı yiyemedik sütlaçta yapmıştım o bi kase sütlaç aylardır beni bitirdi hala doktor doktor dolaşıyorum kolonoskopi diyorlar bebeğim emiyo yaptırmak istemiyorum o yüzden bağışıklığı oturana kadar pastörize işlemi görmemiş hiç bir şeyi tükettirmeyi düşünmüyorum çocuğuma onun yoğurdunu da pastörize sütten yapıyorum açıkcası
JuliJuli06 sekizaralik elbette buyuk makinelerle belirli derecelere kadar kaynatmak daha guvenilir doktorumuzun bahsettigide icerikleri bi baskasinin yaptigi koy urunlerine bende guvenmem ama tanidik bilindik kisilerden aldigimiz sut peynir gibi urunlere guvenebiliyorum ancak, bu arada bende hep labne kullanirdim gayet bebek icin yararli sut urunu diye doktorumuz oyle diyincede bir daha almadim tercih meselesi tabi hangi gida organikki su devirde🤷🏻♀️