Merhabalar bebeğim şuan 38 günlük yani 38 gün önce doğum yaptım ve 38 günden sonra kendimi daha iyi hissediyorum. Bu yazıyı da yeni doğum yapan kadınlara motive olsun diye yazıyorum belki yaşadıklarım hatalarım onların hataları olmaz ve dediğim gibi belki motive olur.
Ben sezeryan ile doğum yaptım ve benim iyileşmem 25-30 gün aldı. Çok kötüydü bünyeden bünyeye değişiyor değişiyor ama ben çok talihsizlik yaşadım ve bu acı dolu süreçte bir sürü hata yaptım. Bilmeyerek. Yaşadığım talihsizlikler neyse ama yaptığım hatalar beni çok üzdü çok ağlattı. Göğüslerimin ucu yok ve silikon ile emziriyordum. Göğsüm dolduğunda da sağıp biberon ile akşam veriliyordu. Hiç kimse de demiyor ya kızım sen silikon ile veriyorsun birde biberon kullanıyorsun bu çocuk senin göğsünü tutmaz misafirler geldi eşimin halası silikon ile verme göğsünü dedikten sonra eşimin annesi şey diyor silikon ile verme diyor nedeni ama yok bir şey bildiğinden değil biliyormuş gibi yapıyor çünkü bilse boş biberonu sürekli çocuğun ağzına vermez boş boş çekiyor havayı çocuk gaz yapıyor bu sefer o gazı çıkarmaya çalışıyoruz yada pişik kremini çocuğun vajinasının içine sürmez ya da sütünü sağ ben veririm demez sadece beni orada rahatsız etmek için silikon ile verme dedi ama Allah’tan çocuk bakmayı bilmediğini eşimde biliyor bu yüzden eşimle çok tartışmadık annesini bu konuda eksik olduğunu söyledi ve konu kapandı neyse dediğim gibi kimse silikon ucun benim ilerde başımı ağrıtacağını söylemedi ablam şöyle söyledi “Ya bu silikon ucu sürekli sterilize ediyoruz çok yorucu direkt versene çok lanet bir şey” bende çocuk tutmuyor sterilize ederim bebeğimden kıymetli değil aslında ona ne büyük kötülük yapmışım haberim yok. Bir ay silikon uçla emzirdim hiç problem değildi benim için onu sterilize etmek evde zaten yedekleri vardı taaki sütüm azalana kadar. Sütüm azaldı ve bebeğim doymadı. Doymadı ağladı da ağladı. Aylık aşısını vurmaya götürdük oradaki hemşire ile konuştum ve bana silikon uçla verilince göğsümüz beynimizi uyarmıyor ve süt üretilmiyor sağım makineleri bebeğin çenesi kadar güçlü çekmiyor bunada güvenmemek gerekiyormuş bunu öğrendim kahroldum bebeğim silikonsuz kesinlikle göğsümü tutmuyor bana silikon ile bir süre emzir kandır sonra göğsünü ver dedi bunu sürekli yap sürekli yap göğsünün ucuda yeterli dedi bunu bu 7 günde sürekli denedim sürekli denedim ve dün 37. Günde bebeğim göğsümü emmeye başladı. O kadar mutlu oldum ki anlatamam o kadar güzel bir his ki emzirmek gerçekten anne ve bebek arasındaki bağı oluşturuyor güçlendiriyor. Eğer ki yeni doğum yaptıysanız sezeryan ile yapmış olsanız bile silikon ile emziriyorsanız size tavsiyem lütfen olabildiğince atın sonra benim ki gibi sütünüz azalır bebeğiniz silikona alışır göğsünüzü tutmaz. Sezeryan doğumun acısının aptallığımdan bu kadar uzadığını düşünüyorum ondan bahsetmeyeceğim sadece bebeğiniz için diyorum silikon ucu biran önce bırakmaya çalışın tüm çevreme de bunu tavsiye ediyorum. Eğer ki sizinde bebeğiniz silikona alıştıysa yılmayın 7.günde benimki tuttu ve ben 30. Gündenden sonra göğsümü tutturmaya çalıştım baya geç kalmışım gibi. Lütfen sizde başlayın kötünün neresinden dönseniz kardır. Umarım yazım amacına ulsşmışmıştır.