Delice_zeytinn Kızlar 4 günlük bebegim sütüm çok şükür var gibi. Fakat göğüslerim çok sertleşti artık halsizlik ateş yapma düzeyinde. Ne önerirsiniz lütfen en etkili faydalı yöntemleri. Paylaşır mısınız sağıyorum 60/70 cc geliyor ama meme uclarımdan sadece bir tane delikten geliyor diğerleri tıkalı kapalı nasıl yapacağım
Burculicee Delice_zeytinn duş alırken göğüs masajı yapın sıcak suyla kanallarınız açılır ve sağımdan öncede masaj yaparsan sıcak uygulayıp daha rahat edersin
Tazeanne68100 Delice_zeytinn dayanabilir sıcaklıkta duşta sağım başka türlü yumusamiyir bende aynı sorunu yaşadım bebeğim ucunu tutamıyordu 5 dakika duşta masaj hemen duştayken sağım yaptım öyle öyle yumuşadı
Delice_zeytinn denizalismom sıcagımsı suyla masaj dimi ? Memedeki düğümler rahatlıyor belki ama göğüs ucundaki delikler tıkalı onlar nasıl açılır
kidslogy Ben dişli tarakla hafif bastırarak masaj yapmıştım. Şişlik de vardı ve o şişlik dağılana kadar sıcak-masaj-sağım devam etmiştim. Ateş ve halsizlik varsa bence hemen müdahale edin mastit olmadan. Hastane tipi pompa ile sağmak da çok iyi geliyor.
Delice_zeytinn kidslogy bu söylediğiniz şekilde yaptım ardından sağım rahatlattı suan göğüslerim yumuşak suand ada sütüm yok gibi hissediyorum . Normal mi böyle yumuşak olması düğümler yok artı sertleşmiyor da sütün dolduğunu nasıl anlıcam
Delice_zeytinn Burculicee aynen böyle yaptım gerçekten rahatlattı. Şimdide sütüm var mı yok mu anlamıyorum göğüslerim yumuşak hafif sıkınca damla damla geliyor sağmaya devam etmeli miyim napıcam bilmiyorum
Delice_zeytinn denizalismom gerçekten çok ama çok rahatlattı düğümler gitti ama yumuşadı göğsüm süt dolunca sertleşmesi mi lazım ? Bende öle olmuyor hafif sızı ağrı şeklinde hissediyormncocuğumq yeterli mi anlamıyorum hiç
Delice_zeytinn beyza000 benim geçti günde 3 defa taptım sıcak uygulama sağımı . Bir göğsümde ahafif düğümler var sanki. Şimdi yumuşacık ama süt var mı doluyor mu anlamıyorum bile. Sıkınca hafif hafif geliyor sürüm ama yeterli olup olmadığını nasıl anlayacam
Delice_zeytinn Tazeanne68100 bende ne denediysem bu yöntem harici boşa çıktı. 2 günde yumuşadı göğüslerim. Sütün yettiğini nasıl anlıyorsun ? Bebeğime verirken bakıyorum hafif sıkınca damla damla geliyor ama çok uzun süre emiyor bebeğim . Sonra doyuyor mu bilmiyorum
Delice_zeytinn Tazeanne68100 evet ılık duş ve masajla aştım çok şükğr ama şuan bebeğim doyuyor mu bilemiyorum onu. Ben ilçedeyim ilde doğum yaptım. Ücretsiz emzirme danışmanlığı nasıl alacağım ? Emzirme Faslı saatler sürüyor sonrasında hala aç çocuk mama verince yiyor
crybaby Delice_zeytinn bol bol emsir emmiyorsa sağ ılık suyla masaj yap mutlaka mastit olursun açman lazım. Hiç olmadı doğum yaptığın hastaneye gidip emzirme hemşirelerinden yardım al devletin böyle bir hizmeti var
damlaozzz Delice_zeytinn Kesinlik duşta masaj yapın benim tıkalıydı o şekilde açıldı duştan sonrada sağım yapıp boşaltın anca o şekilde rahatlarsınız
Delice_zeytinn damlaozzz çok şükğr aştım bu yöntemle . Mastite ramak kalmıştı . Sütümün yettiğini nasıl anlayacağım ? Çok uzun süre emiyor saatler sürüyor sonrasında hala aç olmuş oluyor
siyah0606 Delice_zeytinn canım duşa gir ılık suyla masaj yap göğüslerine yumuşasın duştan sonra sağ hemen hala aynı olursa hastaneye git bekleme çok kötü oluyor ağrısı 🥹
Delice_zeytinn siyah0606 çok şükğr aştım bu yöntemle . Sütümün yettiğini nasıl anlarım ? Bebeğim emiyor saatler sürüyor sonrasında hala aç olmuş oluyor
kidslogy Delice_zeytinn hala sık sağım yapıyorsanız o yüzden dolu dolu olmuyor olabilir. Düğünler çözüldüyse bebeğiniz emdikten sonra kalan sütü sağın sadece aralarda fazla sağlamaya çalışın. Zaten bebeğiniz 2 saatte bir besleniyordur henüz küçük olduğu için. Bebeğiniz huzursuz değilse ağlamıyorsa doyuyordur. İlk zamanlar çeneleri güçsüz olduğu için çok uzun süre emiyorlar. Sürekli memede olması sadece açlıktan da değil zaten size yakın olmak istiyor. Bol bol ten teması kurun emzirmediğiniz zamanlarda da.
Burculicee Delice_zeytinn şöyle yeteri sağdığınızda ne kadar çıkıyor bilmiyorum ama şöyle birşey var sağ tarı sağdınız sola geçtimiz artık az geliyor sola ger geçmez göğüste tekrar süt üremeye başlar dut kurusu bol su kaöiteli bir beslenmede önemli tabii bebeğiniz yeterince çiş yapıyorsa ve tuvaletini yapıyorsa emmesinden şüpheniz olmasın çişli bez sayısından anlayabilirsiniz
denizalismom Delice_zeytinn ilk Zamanlar çok normal göğüsler ne kadar süt üteceğini bildiği zaman yumuşuyorlar
beyza000 Delice_zeytinn bebeğinizin çişli bez sayısından anlarsınız. Aç olsa zaten çok ağlar. Tabii sadece açlıktan da ağlamaz bebek gazı vs de olur. Siz bezini takip edin isterseniz
Tazeanne68100 Delice_zeytinn kilo kontrolü yaptrmaniz gerek onun içinde ayda güzel kilo alıyorsa yeterlidir aptamil uygulaması var orda online seminerler oluyor onu indirin denk gelirseniz katılabilirsiniz onun dışında bilmiyorum nasıl danışmanlık alınır
damlaozzz Delice_zeytinn açlıktan değilde bazen kokunuz için bile duruyor olabilir doktorum böyle durumda ne kadar durmak isterse dursun dedi zaten sonrasında rahatlayıp uyuyorlar
Gul-yildirim Delice_zeytinn aa benim de öyleydi doktorum sıcak kompres uygula sonra emzir sağ dedi. Ardından haşlanmış dolaba konmuş beyaz lahana ile sar soğuk kompres uygula dedi. Lahana bayaa şifaydı. Ağrı sızı bırakmadı. Sütün çok bebek boşaltamamış. Elle sağ istersen ama pompaya girişme ilk dönemler pompa kullandım sonu tazyikli süt belası. Bebek boşaltamıyor da emip doyamıyor da çok sıkıntılı.