Ipegim Hanımlar merhaba biz 9. Ayımızdayız ve menectra yaptı doktorumuz yalnız bu aşı b grubunu kapsamıyor 2. Aşı için 13. Ayda çağırdı merak ettiğim sizler nasıl yaptırdınız? Şimdi 13. Ayda bu aşının 2. Dozu mu olacak yoksa b grubu aşı mı olacak? Kafam karıştı 🤔
Serene Ipegim Menectra’yı 9-12 olarak yaptırdık.Arasında 3 ay olması lazım.b tipi olan bexsero onu da 8-10-15 şeklinde yaptırdık.Ayrıntılı bilgi vermedi mi doktorunuz?
Bizal Ipegim a grubu yapılmış size 1 yaş öncesi olduğu için 2 doz eğer 1 yaş sonrası olsaydı tek dozyeterliydi. B grubuda sadece bacero marka var 12 ay öncesi 3 doz 12 ay sonrası 2 doz yapılıyor.
gulcan_cem_gulce Ipegim bende 1 yaş aşılarından sonra başlayacağım 3 doz bir aşı 2 doz da b tipi olan boxero yapılacak tam olarak sıralaması nasıl olacak bilmiyorum ama ortalama tüm dozların yapılması 6 ayı bulacak muhtemelen sırasıyla yapacaktır
Ipegim Serene menenjit aşısını 2 doz şeklinde yapacağız dedi ilkini yaptık o hengamede detaylı soramadım kızım ağlıyordu bi de sürekli farklı yazdıkları için bir şey sormadım bende
Ipegim PonciKom 1 yaşında 1 doz dedi okuduğum kadarıyla nimenrix ve manectra içerik olarak aynı bazı doktorlar b grubu yapmıyorlar mı anlamadım
PonciKom Ipegim ben nimenrixi tek yaptırmak ıstıyorum 3 ayımız kaldı 13 aylık olumca yaptırcam daha sormadım aama yaparlar herhal tek doz istıyorum ben zaten aşı ola ola bı hal oldular
Ipegim PonciKom anladım canım o b grubunu içermiyor vallahi neti okuyacağımı araştıracağımı şaşırdım keşke özel aşı diye bir şey olmasaydı 😑
Ipegim Tontisimm evet canım insanın da kafası karışıyor söz konusu da bebeklerimiz olunca titizleniyor insan
Gocebe88 Bugün doktorumuz b grubu için beksero yu 7,9,ve 21. Ayları önerdi. A c y w grubu için nimenrix i 13. Ayı söyledi. Bu aylarda yaptıracağız inş
Ipegim Bizal teşekkür ederim yanıtınız için benim merak ettiğimde örneğin b grubunu da beraber mi yapmamız gerekiyordu diye zaten aynı anda olmuyormuş muhtemelen doktorumuz bexeroyu 1 yaş sonrası düşünüyordur inşallah 13. Ayımızda gittiğimizde detaylıca konuşucam
Gocebe88 İnstagramda prof dr esra özer çok güzel açıklamış hangi aylarda yapılabileceğini ordan bakabilirsiniz