Erkal Ek gıda serüveniniz nasıl geçiyor bebeğim 1 yaşına girecek 1 ay sonra hala eline birşey veremiyorum koparmayı bilmiyor boğazı alır diye çok korkuyorum 11 aylık bebek artık neleri yiyebilir sizce
Semaaa39 Erkal bence bu şekilde hata yapıyorsunuz. 7-8 aylıkken kuzu pirzola veriyordum koparıp yiyordu. Suan 20 aylık oğlum herşeyi kendisi yiyor. Diğer türlü alıştırırsanız ilerde cok cok zorlanırsınız
menek16 Erkal hiç tam püre vermedim hep çatalla ezdim yanına da parmak gıda olarak koydum brokoliyi de havucu da patatesi de 1 yaş itibariyle zaten sizin yediklerinizden yemeye başlasın diyecektir doktorunuz böyle alıştırmayın gözetiminizde olsun yesin ki ögrensin
DevosMom Erkal 6 ay 24 günlük. Bugün pankek yaptım verdim döke saça yedi 😂 hiç korkmadım, genelde pütürlü verdim. Doktorum hiç bir şekilde tamamen püre kıvamında pürüssüz pütürsüz istemedi, blender kullanmadım.
pantenkelebek Erkal hiç cesaretli değilim bişey yedirmeye korktum püre dahi korktum boğazında kalacak diye şimdi 8 aylık hiç bişey yemiyor kızıyorum kendime çok yaptığıni beğendin mi diye yediremiyorum bişey ağzını açmaz
Blueberry0 Semaaa39 7.5 aylık bende eline veriprum ama herseye ilk kez yiyor gibi yüzünü ekşitiyor tükürüyor oyuncak sanıyor eline verdiklerimi sallıyor atıyor 😕😕😕
ZeydsMom Semaaa39 ya hep o pirzolayi merak etmisimdir. Benimkide 8 aylik oıacak neredeyse eline hersey veririm koparir damagiyla ezer yer. Ama bi onu denemedim. Su siralar bide disten dolayi damagi rahatsiz ediyor onu sanki verdigim herseyi damagini kasimak icin aliyo agzina. Bide canida aciyo galiba ya. Onceleri salatalik falan alirdi damagini kasirdi bide onla. Simdi agiz buzuyo
Semaaa39 Blueberry0 oğlum iştahlı ve çok meraklı bi bebekti bu yüzden daha kolay oldu bizim ek gıda sürecimiz :)
Semaaa39 ZeydsMom deneyin belki tadını çook sever :) diş doktorumuz ananasın orta kısmını dolapta bekletip eline verin demişti. Hem rahatlatıyor hem kaşıyor :) birde biz tetagil kullandık hep diş çıkardığımızı bile anlamadık 🫶🏻
annekadin21 Erkal bnm annem de korkmuş, bnde yiyememisim zorlamamis. hep blender ile yemişim 2 yaşına kdr çok zorlanms
faryaa Erkal herseyi veeebilirsiniz bal şeker tuz seyler hariç ve paketli gıdalarda eline verin sizde yanında durun bogazına kaçma durumu olmaması için ve yanında yemek yiyin onada ikram edin kendisi öyle heves edebilir hemde öğrenmiş olur suan ben yanında yiyiroum benimki öyle yemek yemeye başlıyor 😂😂
muno112 9 aylık kac kere boğuldu sayamadım bile. Ama hiç vazgeçmedim hiç blend etmedim her boğulmadan ters çevirip cikarttirip tekrar eline verdim şimdi cımbızlama yöntemi ile alıp yiyor masasında ne varsa ağzından düşenleri bile toplayıp koyuyor ağzına. Korkmayın verin her şeyi hep yanindasiniz bisey olmaz allahin izniyle
Semaaa39 seyma3737 tavuk sağlıklı olmadıgını yararlı olmadıgını söyluyor doktorlar. Bizzat köy tavuğu bakıyorsanız olur tabi
churchil Erkal Ek gıdaya başladıktan bi süre sonra sürekli bişeyleri eline vermeye başladım ben. Bu zamana kadar o kadar çok öksürdü öğürdü ki ben perişan oldum ama öğrenmesi de lazım. Sürekli gözüm üstünde. Çok şükür hiç tam tıkanmadı ama çoğunda tıkandı hiç müdahale etmedim öksürüp geçirmesini bekledim. Bebekler sandığımızdan daha güçlü ağzına büyük bi lokma aldığında kendisi çıkartıyo zaten çıkarmazsa da ben alıyorum ağzından. Alıştığı zaman kendisi yapıyo
hndathn Erkal ek gıdaya başladığım an herşeyi ellerine verdim öğürduler tukurduler ama en sonunda ne yapacaklarını öğrendiler