oglumunannesiyim_- Kızlar bebeğim 5 buçuk aylık, doktor izniyle ek gıdaya geçtik gibi çünkü kilosu az sütümle doymuyor mama yemedi sizce meyve olarak nektarı muz ve üzüm karışımı püre versem bı sıkıntı olur mu üzümden biraz çekindim de
kbraatlas oglumunannesiyim_- ilk olarak sebzeler ile başlangıç yapsan daha iyi olur. Meyve ile başlarsan sonrasında sebze yemeğinde sorun yaşayabilirsin
defnemiraybebek oglumunannesiyim_- sebze tadımlarından sonra meyveleri tek tek tanıtıp sonrasında dediğin karışımı yapabilirsin üzümde bir sıkıntı olmaz
Ruvdem oglumunannesiyim_- şeftali ve muz kabız yapabilir ilk başta üzümse daha sonraki aylarda veriliyor . Ayrıca ilk yeni başladıysan tadım şeklinde gitmelisin sebzeler yoğurt sonra meyve en son kahvaltı şeklinde . En az 1 ay tadım olacak tattıracaksın sadece . Meyveyi çok verirsen ilk başta tatlı olduğu için daha sonralarda sebzeleri falan yemez . Doktor bir kiste vermedi mi hangi ay neleri yedirebileceğin bir liste.
oglumunannesiyim_- kbraatlas yok biz patates kabak havuç püresini zaten severek yiyoruz aynı şekilde yumurta sarısı yoğurt karışımını da
oglumunannesiyim_- Ruvdem bu durumları biliyorum diye liste vermedi sadece hani pirinç unu sebze püreleri verebilirsin dedi
Ruvdem oglumunannesiyim_- bazı meyve ve sebzeler alerjik olduğu için ayında denemekte yarar var . Her şeyi denedin mesela ama alerji görmedin bebeğinde biraz daha erkene çekebilirsin mesela çoğu şeyi . Ama mutlaka 3 gün kuralına uyarak vermelisin .Sadece ilk 1 yaşta bal kesinlikle yasak .