babyboy_35 iki defa yaşadım mastiti. Aktif emen bir bebek olmasına rağmen 5. Ve 9 ayda oldum. Sıcak duş alın duş esnasında göğüsünüze masaj yapın. Sık sık emzirin acı verir ama ezirin ve sağım yapın mutlaka. Sadece emzirmek yetmiyor ne yazıkki. Biraz uzun sürüyor düzelmesi. Eğer düzelmezde göğüste ısı artısı, memenin dahada dolması (memenin sütten dolayı şişmesi) memeye kolunuz değdiği zaman bile ağrı olursa ozaman antibiyotik kullanmanız gerekir. Emzirirkende antibiyotik kullanabiliyorsunuz. Ben amoklavin kullanmıştim. Tabi o durumda doktorunuz uygun olan ilacı verir. En kotu tabloda da enfekte artarsa cerrahi müdahale ile o bölge bosaltiyor. O etaba gelmemek içinde acısa bile emzirin. Sağım yaparken önce en düşük ayarda ilk 4-5 dakika memeye uyarı verin ondan sonra kademeli olarak sağım gücünü artırın. Sağım yaparken de memeye başparmak altta olacak, diğer üc parmak (işaret, orta, yüzük) memenin üstunde olacak şekilde sağım makine ile aynı anda sağım yapın. Elle sağım seklinde süt akisini hızlandırır ve kolaylaştırır. Şimdiden çok geçmiş olsun.