aslymom Anneler merhaba bebeğiniz başka bebek ağlama sesi duyunca ağlamaya başlıyor mu ? 5 aylık dışarda ağlayan bebekli biri denk gelsin hemen dudak büzüp ağlıyor sizde oluyorsa hangi dönem oldu geçti mi ?
_Neptun_ aslymom ses bulaşması diye bir şey var internete bir göz gezdirin, normal bir durum ve bana çok tatlış da geliyor. Hatta bebekte taklit ve öğrenmenin gerçekleştiğinin göstergesi bu
AEgemm aslymom yenidoğan yoğunbakımda alışmıştı buna ağlayan bebek duysa hemen ağlıyordu ne zaman geçti hatırlamıyorum şuan 1 yaşında umtunda olmuyor
aslymom _Neptun_ teşekkürler araştıracağım 🫶🏻 merakta ettim sebebini acaba daha duygusal olabilir mi ağlayan bebekler diye düşündüm 😁
_Neptun_ aslymom taklit etmek diyorlar buna. Yani çocuğun taklit yeteneği gelişmeye başlamış anlamında ve öğrenmenin de gelişmesi demek. Yani duyuyor ve aynısını yapıyor kafada tutuyor vs. Yani derslerde böyle anlatılıyordu. İyi bişi aslında olması gereken bir şey
Mommyhann aslymom benim oğlum biraz duygusal evet ama bununlada bi ilgisi varmı onu bilmiyorum ama mesela bişeye moralim bozulursa falan hemen noldu anne öpim anne gectimi falan diyor birisi of dese hemen noldu diyor sarılıyor yada bişey söylüyor ona şunu yap bunu yap gül gibi 😂
aslymom _Neptun_ teşekkürler bende şimdi okuyorum internetten evet olması gereken bir durummuş 🙈 ve benim ilk nerde başıma geldi uçakta diğer bebeği aynı koltuk hizamda koridorun yanına vermişler acaba uçaklarda dikkat edilen bir durum mu elim ayağıma dolaştı hiç bitmeyecek sandım …
aslymom Mommyhann annemde diyor sende bebekken bana ağlayan bebekli oyuncak almışlar o ağlayınca bende ağlıyormuş ben biraz empatik biriyim acaba dedim empati yeteneği o zamandan mı oluşuyor ajsjjsjsh 😂 olabilir ama bak sizinde öyleymiş güzel düşünceli yüreğini öperim ne kadar güzel bir şey 🥰