duygualper Bebeğim 21 aylık 2 kelimeli cümleler kurmuyor mesela acıktığında mama diyor yada bişey istediğinde ver al aç kapat soğuk sıcak gibi komut kelimeleri var ama cümle kurmuyor normal mi ben mi kafama takıyorum yazarsanız sevinirim
ikiaslanannesi duygualper her çocuk farklı ya benim 25 aylık yeğenim var herşeyi söylüyor 3 kelimelik cümle bile kuruyor ama oğlum 22 aylık ve tek kelimelik konuşuyor oda kısıtlı yani gel git dur bırak al ver karpuz muz
Zlm duygualper konuşmaya çok merakı olmayan çocuklar insanlar onları anliyor ise kendilerini pek zorlamazlar. Çok içinizde şüphe varsa bı uzmana götürün bı zararı olmaz. Ben kızımı oyun grubuna goturuyodum aynı yaş aralığında çocukların hepsi birbirinden farklıydı Benim kızım normal bı şekilde konuşurken hiç kelimesi olmayan çocukta vardı. 2 buçuk yaşından büyüktü üstelik
churchill duygualper her cocuk farkli hayatim yigenim 5 yasina kadar ne dedigini anlamiyoduk anasinifina baslayinca dili çözüldü 😀
SevimliHayaletCasper duygualper 24. Aydan sonra 2li cümleler aranır. Benimki 25. Ayda başladı ikiliye şimdi maşallahı var hiç susmuyor 3 yaşında
duygualper Etrafımda maşallah ne güzel konuşuyor söylüyor istediğini falan diyor ama ben çok kıyaslıyorum sanırım gerek sosyal medyadaki aynı yaş grubundaki çocuklarla gerek kendi çevremdeki çocuklarla