sedbng ben şöyle bir yol izliyorum doktorum da bu şekilde yap dedi bu gece öyle yaptık mesela.
1 saat emzirdim memeyi çekince emerek uyumak istediği için uyandı. Kucağıma aldım omzuma koydum yukarı aşağı yaparak salladım sakinleşmesini bekledim.
Gözlerini tam kapatmadan, kucağımda uyumasına izin vermek istemiyorum çünkü. İşte tam kapatmadan yatağına geri koydum, poposuna vurarak pış pış yapmaya başladım. Huzursuzlandı geri kucağıma aldım. Aynı şekilde devam ettim. Sakinleşince yatağına koydum pat pat pış pış şeklinde ve 30 dakika içinde artık uyudu.
Burada önemli olan
- rutinlerinize sadık kalmanız
- Gece boyunca her yer karanlık
- Bebekle kesinlikle iletişim yok, oyun istese bile gece uykusu sırasında iletişim yok
- Bebeğin ağlamasına izin vermiyoruz, her ağladığında yanındayız. Bebeğe ben hep yanındayım şeklinde mesaj verip güvende hissetmesini sağlıyoruz.
- Anne çok sabırlı olacak
Bu şekilde dikkat edersek oluyor.
Ben kendi uyku rutinimden bahsedeyim daha 3 aylık olduğu için 18:00dan sonra gelen uykusu varsa şekerleme şeklinde uyumasına izin veriyorum. 30-35 dakika gibi.
19:00-20:00 oyunlar oynuyorum.
Tummy time, dönmesine yardımcı olacak hareketler, ses nesne takibi, agulama, bol bol öpüp sarılma, kitap okuma ve bu sırada ağlamasına huzursuzlanmasına kesinlikle izin yok. Sürekli dikkatini çekecek şeylere meşgul ediyoruz.
20:00-20:10
Banyo rutini yapıyoruz.
Bez değişimi, üst değişimi, vücuduna masaj vs
Bunlar bittikten sonra beslemeye başlıyoruz ve bebeğin gazını açken çıkrtıyoruz ki uykusunun açılmasına izin vermiyoruz.
Bugün mesela 50 dakika emdi emerken uykuya daldığını düşünmüştüm uyandı meme istedi tok olduğundan emin olduğum için vermedim çünkü istediği emerek uyumaktı. Kucağımda, yatağında pış pış yaparak geçirdik.
Gece uykuları bu şekilde düzenleyecekmişiz. Bu ayda öğretirsen öğrenecek bebeğin ama öğretemezsen bundan sonrası daha kötü olacak dedi doktorumuz. Bebek öğrenmeye hazır onun istediği değil senin istediğin olacak ilk gün 1 saat sürecek belkide desteksiz uyuması ama alışacak sen sabırlı olacaksın dedi.
Gündüz uykularında da
- Esnemesini
- Gözlerini ovuşturmasını takip ediyorum. O sırada hemen emzirmeye başlıyorum akşam yaptığımın aynısnı gündüz de yapıyorum.
Etrafında çok uyaran olduğu için gündüz daha uzun sürüyor ama oluyor. Buna da blackout perde yardımcı olacaktır