Madamemom Gut hastalığı tekrar eder mi hanımlar gut rahatsızlığım vardı geçmişti kan değerlerim normale dönmüştü ama 2 gündür gut rahatsızlığında olan ağrılarım şişmelerim tekrar nüksetti gibi pazartesi kan tahlili veeeceğim ama sormak istedim tekrarlar mı
Pamukbaby Madamemom gut hastalığı geçen bir hastalık değil. İlaçları ve diyeti düzenli uygulamanız lazım. Daha yeni bu hastalık yüzünden annanemi hastaneye götürdüm doktorda gayet net bi şekilde anlattı bu hastalık ömür boyu vücutta duruyor. Atak dönemleri oluyor ve diyeti asla bırakmamanız gerekiyor
Boncuk-anne Madamemom gut geçmez malesef. Sürekli kullanılan ilacı var ürikasit düzenlemek içinde ayrı bi ilacı var. Atak döneminde kullanımı arttırılıyor. Doktorunuz bilgilendirir zaten. Belki ilaçlarınızda vardır bilmediğim için bu şekilde yazdım
thebacim Madamemom evet tekrarlayabilir dahiliyede sağlıkçıyım ben dahiliye muayenesi gerekli olur kan tahlili vs açısından, ürikoliz yazması gerekirdi hiç kullandınız mı? Bi danışın dr a isterseniz
Madamemom Pamukbaby ben ortopedi bölümüne gitmiştim aceba hangi bölüme gidiyor anneanneniz bu hastalık için doktorumu değiştirmek istiyorum da o yüzden sordum bide hiç bilgim yok bu hastalık hakkında ailede de yok
Madamemom Boncuk-anne ilacı diyeti hepten kesti doktor sanki grip olmuşta geçmiş gibi davrandı yani bende araştırmalarım sonucu geçici olmadığını öğrendim aceba hangi bölüme gitmem lazım ben ortopediye gitmiştim çünkü ilk defa fark etmiştik bilgim yoktu ailede yok pazartesi gideceğim ama hangi bölüme gitmem lazım
Pamukbaby Madamemom Ortapedi değil dahiliye ilgileniyor yada romotoloji bölümüne sevk ediyor. Şimdiden çok geçmiş olsun atak dönemleri oluyor diyetini asla ihmal etmemen lazım
thebacim Madamemom ortopedi bakmaz, dahiliye yada iç hastalıkları romatoloji bölümü bakar, romatoloji bölümü fizik tedavi ve dahiliye olarak ayrılır bu arada
Madamemom Aslicamm öyleymiş maalesef bilgim yoktu doktorda gerekli açıklamada bulunmayınca geçti bitti zannetmiştim teşekkür ederim
Madamemom Pamukbaby çok sağolun Allah razı olsun hiç bilgim yoktu gerekli açıklama yapılmayınca da geçti zannettim pazartesi inşallah hastane işlerime başlayacağım çok teşekkür ederim 🤲🏻
Madamemom thebacim kolşisin tedavisi verdi ben ayağımda ilk fark ettim burktum vs zannettim şişip ağrıyınca ortopediye gitmiştim orda çıktı gut olduğu bu hastalık hakkında da bilgim yoktu açıkçası ama öğrenmiş oldum burdan çok sağolun Allah razı olsun 🤲🏻
Madamemom thebacim çok teşekkür ederim Allah razı olsun gerçekten öğrenmiş oldum en azından hangi bölüme gidileceğini 🤲🏻
thebacim Madamemom şişer kan toplamıs gibi kızarır kaşınır bazen de hatta sızlar, ne demek Allah sizden de razı olsun İstanbuldaysanız dr önerebilirim🌸
thebacim Madamemom kolşisin dispert mi? Raporlatırsanız daha iyi olabilir tabiki hocanız daha iyi bilir de geçmiş olsun, stress yorgunluk vb tetikleyici olabiliyor
Madamemom thebacim evet o ilaç Allah izin verirse öğrenmiş oldum sayenizde pazartesi halledeceğim çok sağolun Allah razı olsun 🤲🏻