Besteee Doktorum sebzeleri verebileceğimi söyledi ıspanakta verebilirsin dedi ama nasıl yapıyorsununz veren arkadaşlar dişi yok henüz o yüzden haşlayıp rondodan mı geçirmem gerekir içine pirinç yasa başka bir şey eklemeli miyim?
nisadeniz Besteee ıspanak,havuç, soğan, sarımsak. Ben bu sebzeleri ince ince doğrayıp buharda pişirdikten sonra blender dan geçirip en son zeytinyağı ve kimyon ekleyip veriyordum. Çok severek yiyordu bebeğim
Ikrazumra19 Besteee hic blender yapmadim ince ince kiyip kavurup yumurta kirdim mesela birseyleti yemesi icin disi olmasina gerek.yok dmaagiyla yiyebilir veya ispanak corbasi yapabilirsiniz
EsmaTugra Besteee saplarını alıp yapraklarını buharda pişirip verdim önüne o zaman 2 yedi 3 attı tamam işte. Blw yaptm ben buharda pişen/haşlanan şeyleri damakları ile eziyolar. İlk tadımda her şeyi tek verdim tadını öğrensin diye
Sibelakyz Pirinç koyuyorum ben tok tutar. Yoğurtsuz yemiyor benim kız o yüzden yoğurtla yediriyorum. Benimkindede diş yok. Zaten ıspanak için dişe gerek yok 😁 onu çorba misali öğütüyor damakları. Yutamadığını çıkarıyor zaten diliyle. Küçük küçük doğra pişirirken. Blandırdan geçirdiğin zaman yemekleri sebzeleri tadı bi değişik oluyor zaten.
Funda0161 Sibelakyz yoğurt demir emilimine engel oluyor dıye bılıyorum oyuzden ıspanakla yogurt aynı anda verilmez, hatta demir şuruplarının önunde arkasında süt ve süt ürünleri vermeyın dedı hemsıre.
Bebegim1234 Besteee 7aylik blender yapmanıza gerek yok aslında zaten iyice pişince çatalla eziliyor hem birazcık ağzına gelmesi ilerisi içinde daha iyi olur pureye alışmamis olur çiğneme alikanligi çabuk gelişir ...
emirhanecozlem Besteee benim bebeğim de 6 aylık yeni geçtik ek gıdaya versem mi vermesem mi bilemedim
Amine_erva25 Besteee brokoli bal kabağı patates soğan havuc ıspanak kabak hepsini haşlıyıp blender yapıyorum yiyor 11 ay 18 günlük dişi yok hala püre yiyor