RabiyaG biliyorum çok ikilemde kalıyorsunuz p kadar karmaşık bir durumki gerçekten ben sürekli ikilemdeydim aynı sekilde tutuyor bu çocuk kasları gelismemis olsaydı tutmazdi derdim ama bir sekilee lazimligini tanıyıp sevmesi gerekiyorda olabilir korktuğu için yapmıyor olabilir ama daha yeni yani dedigim gibi kızım ilk 3 gün her yere yaptı o kadar zordu ki kuzenimden destek alıp süreci ogrenmeseydim asla devam etmezdim heralde hem hamileyim hem sürekli altını temizliyorum yaptığı yerleri temizlemek çamaşır suyundan artık ellerim sıcak bişey tutmuyordu ilk 1 hafta özelikle ama 4 ve 5 günden sonra tutmaya başladı derken derken lazimligina alisti asla bir anda olmuyor olan çocuklar farklı bir anda kendi kendine direk oturabiliyor her çocuk farkli şekilde yapabiliyor ama genel olarak süreç böyle uzun biraz 10 gün deneyin eğer hiç bit sekilde düzelme ilerleme olmazsa bırakın yada bir hafta çünkü çocuklar için kesin hazır yada değil diyemiyoruz gerçekten çok çok sabır isteyen bir süreç ve beynin varsa yoksa tuvalet eğitiminde evle ilgilenemiyordum yemeği yapamiyodum ve sürekli beyin olarka bitmiş durumdaydım acaba hazır degilmi diyerek söylemiyor du çünkü ikinci haftaya girdik öyle söylemeye başladı mesela bugün yine fazla söylemiyor keyfine göre hatta ilk soylemeye başladığı gün akşamı annemlere gittim disardaydim o kadar hevesliydiki banyoya girip sürekli çiş deyip oturuyordu surwkli ama mahfetmisti beni sırf hevesi kırılmasın diye goturuyordun yeterki söylesin diye bugünde mesela zoraki biseylerle oyalayio götürüyorum