Aminehumamoms yaban mersini, avokado ve muz içerisine bir yumurta sarısı ve tam buğday unu pankek olarak verebilirsiniz,takviye olarak floradix kullanabilirsiniz,elma-armut-kayisi-nektari haşlayip içerisine bir avuç kadar kuru dutve kuru üzüm atıp bir çay kaşığı keten tohumu ekleyin haşlandıktan sonra blendardan geçirip dolapta 5 güne kadar saklayabilirsiniz hem takviyedir hemde istahı destekler,kendinize solgarin B12 takviyesini alın tabiki önce test yaptırın çünkü genelde bebeklerde B12 eksikligi görülüyor buda huzursuzluk,uyku ve iştah gerilemesi olarak geri dönüyor(B12 anneden bebeğe geçen tek vitamindir)
Yaban mersini,muz içerisine biraz keçiboynuzu unu blendardan geçirip çikolata veya puding gibi yedirebilirsiniz(ben meyveleri dondurulmuş kullaniyorum) birde dolaptan soğuk verebiliyorsunuz verin çünkü diş doneminde zaten sıcak şeyleri kabul etmiyorlar,
Hafif yağda mısır ununu kavurup içerisine rendelenmiş havuç-kabak-ıspanak ve sıcak su ekleyin ben tavuk suyuda ekliyorum içerisine biraz pirinç veya tel şehriye ve haşlanmış tavuk ekliyorum,
Birde yoğurt,pekmez,ruşeym ve gazlı bir bebrkse kimyon yedirebilirsiniz,
Soğuk yoğurt çorbası yapabilirsiniz(mercimekli bulgur pilavı yoğurt suyu ve yoğurt üzerine nane yakıp soğuk yedirebilirsiniz)