amines Bebeğim 18 aylık kız. Bir süredir böyle bir sorun yaşıyoruz. Özellikle bu ay artış içerisinde ve ister istemez moralim bozuluyor, üzülüyorum. Uyarıp ilgisini başka şeye çekmeye çalışsam da devam ediyor. Mama sandalyesinde otururken keşfetmişti kaldırdım oturtmadım ama unutmadı. Bu durumu yaşayan anneler nasıl bir yaklaşımda bulundunuz, nasıl unutturdunuz bana bir yardımcı olun lütfen. Pedagog desteği alsam diyorum ama bebeğim söz dinleyen bir bebek değil 😔
amines amines Bebeklerde masturbasyon yaşanan bir şey. Ben öncesinde okuduğum için bebeğimin hareketlerinden ne yaptığını fark ettim. Okumayan, tecrübe etmeyen dışarıdan baktığında hiçbir şey anlamazdı. Araştırarak neler yapabiliyorlar bakabilirsiniz. Benim sorum yaşayan annelere burada şunu bunu yapıyor diye deşifre etmeye gerek görmüyorum.
babyboy_35 amines çocuk gelişimciyim o sırada yapma hayır demek yerine dikkatini dağıtın sürekli o davranışı sergilediğinde git gide unutacaktır
GezginPaNDa Çocuk masturbasyonu sık rastlanan bir durum. Uyarı yapmayın, dikkatini başka yöne çevirin
delirmeceler amines ikizlerimden kızımda yaşadım doktorada gittik kesinlikle bişi söylemeyin oyalayın dikkat dağıtın dedi dediği herşeyi yaptık şuan 3 yaşına giricem mastürbasyon 3-4 aydır hiç yok şuan tamamen kendini tanıma döneminde anne bak memelerim var gibi şeyler bunlarda geçici merak etmeyin
sifirekran_bolkitap amines sakin kalın, sert tepki vermeyin, mama sandalyrsini bir süre kullannayabilirsiniz, bizde tabureye sürtünüyordu tabureyi kaldırdım. Dikkatini dağıtıyorum. En sevdiği şarkıyı açın, en sevdiği oyunu teklif edin normal süreç
tombikseker amines bende yeni fark ettim kızım çok üzüldüm çok haklısınız ama normal bir süreç kızmayın dile getirmeyin yaptığını gördüğünüz an onu görmemiş gibi hadi gel oyun oynayalım kurabiye yapalım dışarı çıkalım vs gibi başka şeylere yöneltin uyarıcı şeyleri kaldırın
Asyade amines Öncelikle keşfettiği şey cinsellik değil. Çocuğunuz bunu cinsel haz almak için falan yapmıyor. Kendini stres anında sakinleştirmek için yapıyor veya bunu keşfetti tamamen sebepsiz yapıyor. Bu onun gelişiminin bir parçası. Ellerini keşfetmesi gibi. Ama özel bölge olduğu için aileler tedirgin oluyoruz toplum içinde de yaparsa vs. Yapma derseniz, kızarsanız, rencide ederseniz daha çok yapacaktır. Görmezden gelip dikkatini dağıtmaya çalışın. Yoğunluğu artarsa ergoterapi desteği alabilirsiniz. Aynı süreçten geçtik mama sandalyesi ile başladı:)
amines Asyade Yetişkinlerde olduğu gibi bir durum olmadığını biliyorum. Stres anında değil de keşfettiği için şu an keyfi bir şekilde merak ediyor. Bu kadar yoğun değildi hatta bi ara hiç yapmıyordu ama yine nasıl olduysa hatırladı tekrar etmeye başladı. Bakalım geçmez de sürerse gideceğim.