Tly16_ merhaba, doktor 2 öğün vermelisin demişti. Kahvaltı vermiyorum henüz. Ispanakta sekizinci ay diye biliyorum. Önce patates, havuç, kabak, bal kabağı, yer elması, bezelye, brokoli sebzeleri sadece kendi başlarına buharda pişirip 3 gün kuralıyla verdim. Böylece hem alerjiyi anlayabiliyorsun hem de sebzelerin kendi tatlarını öğrenmesini sağlıyorsun. Aynı zamanda her gün kaşık miktarını artır, önceleri 1-2 mama kaşığı yese bile yeterli. Sonra 2. Öğün yapmaya başladım akşam ara öğün gibi ve meyvelere de geçtim. Elma armut muz avakado gibi meyvelerin sadece suyunu değil cam rendeden geçerek püre şeklinde verdim ya da ikinci öğününü gece maması olarak verdim. Orada da yulaf unu, tam buğday, irmik vs ile meyveler, pekmez, balkabağı gibi karışımlarla gece uykusuna tok yatmasını sağlıyorum. Ek gıda yemek tatmalarını öğlen bebek açken yapmalısın. Daha sonra sebzeleri karıştırıp içine zeytinyağı, irmik, sarımsak, tam buğday unu, pekmez, ilikli kemik suyu vs katarak çeşitlendirip daha doyurucu hale getirdim. Sindirim sistemi alışma döneminde olduğu için kabız olabilir ancak korkma, o tür zamanlarda kabak gibi lif oranı yüksek besinlerle devam etmelisin. Su konusunu bebeğin karar versin, ona ara ara teklif et. Zaten istemediği zaman içmeyi bırakıyor. 8. Ay da kahvaltılara geçeceğim, o zaman ev yapımı labne, lor, bisküvi, yumurtanın sarısı vs geçeceğim. Bu ek gıda mevzusu gerçekten kafa karıştırıcı, ben “bu çocuk aç” ve “acıkınca yer” kitaplarından yardım alıyorum. Oldukça işime yarıyor. Tavsiye ederim 🙏🏻☺️