Erbays_mom Oğlum 2 aylık. Sütüm yeterli kadr gelmiyor.akşamları 30cc mama vererwk başladım. Bir hftadır nerdeyse gündüZleride mama istiyor. GündüZleride veriyorum ama bu seferde 60 cc ye çıktı. Diğer zamanlarda hep meme veriyorum. Gece de sadece emziriyorum. Bu akşam 90 cc yi tek seferde içti oğlum. Mama verenlere soruyorum. Bu normal mi? Hem mama hem meme içen bi bebek günde kaç cc mama içmeli ?
Derin26 Erbays_mom vallaha canım bende öyleydim zaten doyduklarında istemiyorlar benim kızımda doymuyordu doktora gittim mama verdi ilk 60 cc ile başlattı eğer emziriyorsanızz biberonla vermeyin alışıncada biberona meme red ediyor ben süttüm kesildiği için çok üzüldüm ama napayım mecbur biberonla verdim
Aminem Erbays_mom ben 40 ondan snra hep mama ve süt ile devam ettm gündüzleri anne sütü gece uykusuna geçmeden mama verdm gündüz sütün çok az dahi olsa asla mama vermedm artık açlıktan çok aglarsa sussun diye 30 cc verdm ama gece uykusuna geçmeden 90 cc yapıyrm bazen hepsini içiyo hatta 2. Kez Bi 30 cc daha yapıyrm bazen 60 bazen 30 cc bile içmiyo o gün ki açlık tokluğuna göre kndi istedigi kadae alıyo bende biberonla veriydm ama son Bi haftadr kesinlikle biberon almıyo bende kaşıkla veriyrm kızım şuanda 3 ay 8 günlük
241019sy Erbays_mom normal sütün kalitesi düşüktür o yüzden manayı istemesi aynı durumdayım bazen 120 yi alıyor benim bebeklerim bazen yaparım 30 zor alıyorlar saat saat bile süt kalitesi değişen bilir
Bertug_bebek Erbays_mom canım ben 2 günlükken vermeye başladım 3 aylık olana kadar İlk başlarda yanı ilk 2 ay 30 cc verdım gunde 3 kere gece 12 ye kadar sonra gece kaltıgında da emzirıydum. Sonra kendın sayıyı dusure dusure 3 ay oldugundan da akşamları sadece 100 cc verdım 3. 5 aylıkken de mama istemez oldu artık şimdi hiç vermiyorum ama çok nadırdır gunde aldıgı mama 100 cc yi gectiği hep 100 cc veroydum ama her defasında kaşıkla ardından 4_5 kaşık su verdım sende ole yapabılırısn
Erbays_mom Derin26 yenidoğan yogun bakımında kaldı bebepim 1 hafta. Orda mamayı biberonla vermişlerdi. Bende biberona alışık diye biberonla verdim. Neyle verilir ki başka ?
Derin26 Erbays_mom benim arkadaşım kaşıkla veriyormuş yanlış anlamayın tabi siz bebeğinizin tepkilerini daha iyi bilirsiniz ama ben emzirirken kızımı doymadıgı zaman biberon ile mama veriyordum sonra meme red etmeye başladı zorladım biraz ama kabul etmedi çünkü biberonun akışı daha çok geldiği için meme istemedi çok zor bir durum anlıyorum sizi ama işte mecbur bebeklerimiz aç kalmasın diye gerekirse biberonla veriyoruz
Sdyy Erbays_mom kaşıkla, kaşık biberonla, fincanla, şırınga ile yada EDS yöntemiyle verebilirsiniz. internetten bakın ayrıntılı açıklamaları var bulamazsanız ben yine yardımcı olurum
Bertug_bebek Derin26 bnde hep bıbreronla verdım mama yedık ten sonra benı emmeden asla uyumaz ve duramazdı. Çok şükür hiç meme reddetmedi. Elımden gelse meme azında gezecek sreklı emzıkte hiç almadı
Erbays_mom Aminem anladım. Demekki benim oğlumda açlık tokluğuna göre ya fazla içiyor ya içmiyor.teşekkürler 👍🏻
Sinemalya Erbays_mom sütn yettmşyorsa günde 2veya üç defa vereblrsn benmde bebeğm 2aylk aütm yetmiyor günde. 2 defa veriyorm 90mm veriyorm
tosuncukannesi Erbays_mom şuan 45 günlüğüz benim tek göğsümden süt kesildi diger gogsumdede cok az her seferinde once emziriyorum eğer sütümü bitirirse 60 yada 75 cc veriyorum eğer hiç emmezse 90 cc veriyorum doktorumuzla konusmustum doktor 120 cc ye kadar içebilir ama çok huysuzlanmazsa sen yinede 120 ye alıştırma dedi 90ın fazlasını vermiyorum şuan ama bu durum birazda bebeğin kilosuna bağlı
Ebru2015 Bizde bugün 2 aylık olduk hem mama hem meme yapıyoruz günde 4 defa 60 cc veriyorum avent biberonla hiç sorun yaşamadım çok şükür bazen gece yatarken 75 cc yapıyorum günde 3 defa içtiği bile oluyo
fatma1965 şöyle söyleyeyin 2 aylık bir bebek aç ise 150 ml mama içebilir, yani 90 ml çok değil. zaten fazlasını siz isteseniz bile içmez, dili ile iter. siz hangi mamayı kullanıyorsunuz
aysenur06 [bilinmeyen] ben de aptamil kullanıyorum çok memnunum , mikatrlar sütüne göre değişir bazen hiç mama vermezsin bazen 3-4 kere
A1z8Aa Benim bebegim 16 günlük ama sütüm az yetmiyor ve mama vermek zorunda kalıyorum buda canımı cok sıkıyor😟