patateskizartmasi
Ah sevgili anne, öncelikle çok geçmiş olsun. Deprem, ülkenizin gerçeği. Bize düşen, evimizi olabildiğince deprem sırasında ve sonrasındaki durumlar için hazır hale getirme. Hele anne olduktan sonra bakış açımız iyice değişiyor, korkularımız, endişelerimiz artıyor.
Öncelikle eğer gündüz yakalanma dueumu olursa, ilk 20-25 saniyede evden çıkanileceğiniz bir durumdaysanız hemen çıkın. Bu da ne demek? Giriş veya bir üst katta oturuyorsanız evden çıkacak kadar zaman var demektir.
Eğer gece olursa veya yaşadığınız daire daha üst katlardaysa o zaman en güvenli yer bazanızın yanıdır. Bazanızın altını dolu tutun, ben özellikleri kitaplarımı bazanın derinliğiyle aynı boyda üst üste koyup streç filmle sardım, tıpkı kitaptan yapılmış tuğlalar gibi bazanın altına yerleştirdim. Böylece bazanızın çökme ihtimali sıfır olur ve oldukça güvenli bir yaşam üçgeni oluşur.
Yatağınızın yanında mutlaka su ve el feneri bulundurun. Bunlar sizi biraz daha güvende hissettirebilir. İçinizi ferah tutun. Allah bir daha hiçbirimize yaşatmasın… Sevgilerimle.