emirtimr1 kızlar merhaba oğlum 8 agustos da dünyaya geldi ilk gün sütüm geldi emzirmekten yanada sıktım yoktu fakat dün ve bugün meme uçlarım sızlıyor çok fena emerken. gümüş kapak kullanıyorum yapmam gereken başka birşey var mı nasıl düzeltebilirim bu durumu. bir başka sorum da her iki göğsümü de 15 dk emziriyorum ve bağzen orada uyuyor emerken kaldırıyorum geri bu normal mi?
gizemm01 emirtimr1 emerken uyurlar normal ama alışırsa geçmiş olsun benim ki alıştı hala meme dışında asla uyumaz. 4,5 aylık oldu full memede uyur. Emzik de tutmadı mememi emzik etti. Göğsünüze lansinoh krem de kullanabilirsiniz
isufumveben emirtimr1 15 dk emzirmeye dikkat edin uyandırın mutlaka. Bir de elektrikli pompa alip her emzirme sonrasi sağın ya da günde en az 2 3 kez.
emirtimr1 gizemm01 krem var ama sanırım ben yanlış uyguluyormuşum kremi sürüp gümüş kapağı takıyordum yanlışmış anladığım kadarıyla
rumeysa06 Mmss silikon meme ucunu doktorlar önermiyorlar ama benimde bebegim bırakmıyor öyle emiyor bi tek
emirtimr1 isufumveben elektirikli pompam var peki 15 dakika emzirdikten sonra da mı sağacağım? neredeyse en geç 1.5 saate bir uyandırıp emiziylrum sütün artması için mi önerdiniz🥰
Retzja Memede uyuyakalması gayet doğal, daha çok küçük. Göğüs ucunuzun yara olmaması için direkt kendi sütünüzü öneririm. Ben her emzirmeden sonra kendi sütümü elimle o an sıkıp göğüs uçlarıma sürüyordum. Hiç yara olmadı, kanamadı.
emirtimr1 Retzja sanırım yara olmaya yakım bir hanımefendi sütü sürüp 10 dakika açık bırak hava alsın demişti sizdemi öyle uyguluyorsunuzz
gger Ayva çekirdeği ile yapılan bir tarif vardır internete yazsanız yapılışı çıkar bana o iyi gelmişti bide karbonatlı su ile silebilirsiniz emzirme öncesi sonrası.
emirtimr1 gger karbonat bebeğe bir etki olur mu acaba ben kremi sürünce tedirgin olduğum için bıraktım sürmeyi
Mmss emirtimr1 göğüs ucum yara olmuştu benimde çok acıyordu emzirememektense silikon uçla emzirmeyi tercih ettim, başlarda yine acıyordu ama dayanamayacak kadar değildi şimdi geçti tamamen
isufumveben emirtimr1 evet artması için 🤗 ben sagiyordum hep bebeğim çok uyuyordu siz az emip uyudugunda da sağabilirsiniz
okyanusolmak2 emirtimr1 3 aya kadar normal. Benimki de 6 Ağustos doğumlu. Memede emerken uyuyor. Bazen 10 dakka bazen 5 dakka bazen 20 dakka emdiği oluyor. Bugün kontrole gittik çok şükür doğum kilosuna ulaşmış. Bol bol emzirin. Su için. İrmik helvası bana çok iyi geldi. Sarılık olmasın diye çok uğraştım. Bugün gümüş kapakları kenara kaldırdım. Sanırım alıştı göğüsler emzirmeye. Sadece ilk ağzına aldığında koparıyor gibi çok acıyor sonra geçiyor. Bir de gümüş kapağı hiç cikarmadim. Doğumdan 1 ay once de lansinoh kremden sürmüştum ara ara. Çok iyi geldi.